Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Saknade vänner...

Kategori:

Här är några av våra kära vänner från Jämtland, hittade de här korten nu från "Sista natten med gänget" på Göran och Susannes krog Peraz. Nu är ni på nätet. Hoppas det är ok. Sköt om er och välkomna hit till västkusten.

Onsdag 29 april

Kategori:

Oj , vad det blev effektiv tid igår, på em var vi en stund uppe i hagen och drog taggtråd, det är inte så fruktansvärt mycket kvar nu, uppe i berget förstås men dit ska inte hästarna få gå, så vi får väl ta det senare i sommar. Det är väl kanske 30 meter kvar på stora ängarna längst upp.  Det kommer iallafall att bli härliga hagar där. Fast jag höll på att kliva på en orm som rasslade iväg i gräset, tror att det var en snok.

Handlade lite blommor som jag planterade i blomlådorna, röda och vita petunior, petunior brukade vi ha i blomlådorna i Jämtland så det får väl bli det här också. Sen köpte jag en krusbärsbuske med röda krusbär, jag brukar ju alltid plocka hos grannarna i Kännåsen, men det är ju lite långt. Och det går mycket krusbär hos oss för krusbärskaka med vaniljsås är såå gott. De sålde alla sorters bärbuskar utanför ICA i Lysekil, tror jag ska köpa blåbärsbuskar också, det lät väl kul, visste inte att det fanns, men de kunde enligt grannarna bli riktisgt stora.

Sen tog vi Pandora och Fabiola bort till grannarna och galopperade Fabiola på planen där, det gick hyfsat när Kenth tog över. Kenth hade klippning hos M så jag fick vackert hålla hästarna medan han var in och klippte sig, i 20 minuter, men de var så lugna och trötta i värmen så de stod snällt. Snacka om effektiv tid.

Sen var det till ridskolan med Vilja, Sofia skulle provrida Michigan för hon kanske ska hoppa honom för ägaren hinner inte rida, hon har också för många hästar. Det gick riktigt bra, han är 16 år och välutbildad i både dressyr och hoppning,  Sofia hoppade 1.10 med honom utan problem, hon sken som en sol. Kenth red Vilja och jag hade träning.

Onsdag 29 april

Kategori:

Idag såg vi blommor på våra körsbärsträd oj vad vackert det kommer att bli när alla fyra träden blommar för fullt. Det är fina färger ute nu, blommar för fullt överallt. lammen är dock lite odygdiga och äter upp en del av mina planterade blommor, det är svårt att stänga in dem, de känner inte ens strömmen i tråden. Vi har jobbat vidare med taggtråden på eftermiddagarna, och det går ganska bra, nu känns det som vi iallafall har kommit en bra bit på vägen och det går ju fort att stänga ny tråd sen för stolparna är ok.

Jag fick konsultuppdraget i Angered, det kändes som det passade mig väldigt bra så det ska bli kul, fast lite slitigt blir det nog med pendlingen. Ska börja om ett par veckor. Det blir Java utveckling igen så det känns bra att komma igång med det igen, så man inte hinner glömma bort.

Tävling i Kungälv

Kategori:

Idag skulle jag starta kl. 18.54 så vi hann faktiskt lite annat innan, var upp i hagen och drog lite taggtråd på dagen, men det är mycket kvar.

Och så tävlingen, Vilja var kanonfin på framridningen, men tyvärr när hon kom in på banan, var hon livrädd för domarbordet varje varv, hon brukar sansa sig och lita på mig, men inte den här gången, båda travökningarna gick åt skogen och hon som kan göra så fina ökningar. Bytena funkade alldeles utmärkt och det är jag glad för, fick verkligen betyg från nästan hela skalan från 1 till 8, fick fyra 8:or så de är jag glad för. Fick faktiskt hela 58,33 trots alla missar, vi kommer igen nästa tävling. Och däremellan ska vi sätta ut ett bord i ridhuset med en blå filt över och träna.

Kenth var inte så glad på mig när vi kom fram till tävlingen och jag hade med allt utom pengar, som tur var kunde vi (han) skrapa ihop till startavgiften och sen räckte det så vi kunde dela på en kopp kaffe. På vägen hem stannade vi på Burger King och det var såå gott med mat då.

Men iallafall så grattar jag Ellinor som nog blev placerad med sin fina häst, henne träffade jag i Lysekil i lördags på Stefan träningen, hon red på Lysekils ponnyklubb samtidigt som mig för en massa år sen och bor nu på Tjörn, kul att träffa på gamla bekanta.

Så här fina var vi, ser ni "pysslingen"  som sitter på manken, kanske var det den som ställde till det???


Här håller vi på och grejar i trädgården å lördagen, det var riktigt sommarväder

'

Tomatplantorna är planterade i växthuset

Lördag 25 april

Kategori:

Morgonen började med kaos, fåren hade lyckats ta sig ut inatt från sitt rum och rymt bort på ängen, så när Kenth skulle släppa hästarna så kom de springande och skapade kaos, Andromeda lyckades springa tillbaka in genom stallet och ut på framsidan, andra gången hon är lös, hon är ganska långsam i vanliga fall, men vad hon sprang, syrenhäcken på drygt 1 meter tog hon enkelt och så var hon inne på gräsmattan, hon hann göra en hel del hovspår innan vi fick trängt in henne i en fålla och fånga henne. De andra hästarna var ganska upprörda men som tur var fortfarande i hagen. Nu har vi säkrat ingången med en extra rem och fårhuset med två extra hakar, så vi hoppas det blir en lugn natt.

Tjejerna tog bussen in till Torp för att shoppa utan sina föräldrar och det hade gått bra. Det har varit veckans diskussion för vi  tycker inte att det är ok för två 12-åringar att åka själva på Torp, men till slut blev det en kompromiss så storasyster åkte med på bussen, vad tycker ni ??? 

Jag hade träningar ute på ridbanan på ridskolan, det var riktigt sommarvarmt och hästarna var lite sega och trötta av värmen, men det är härligt.

Kenth tränade för Stefan idag och gick riktigt bra, han fick jobba mycket i sakta tempo, så att Pandora fick lära sig att vänta och inte stressa upp sig så, t.o.m galoppen gick riktigt bra. Det brukar ju vara ben överallt när Pandora galopperar, men nu balanserade hon upp sig riktigt fint. Det går framåt med stormsteg, den 1 maj ska Pandora iväg på hopptävling.

Fick faktiskt planterat tomatplantorna i växthuset och det blev bra ska ta kort imorgon.

Skjutsade in Diva och Sofia för de skulle ha u-sek möte och gymkana, sen for jag in med Vilja och red en liten stund, tvättade och klippte henne så nu är hon fin för tävlingen imorgon i Kungälv.

Fredag 24 april

Kategori:

Idag har jag varit på konsultintervju i Göteborg och jobbet verkade vara ett spännande jobb, det påminner om produkthanterings systemet som jag förvaltade på Ericsson och är många tekniker Java, cobol och databashantering. Så det hoppas jag på även om det innebär en hel del pendling. Det är ju motorväg nästan hela vägen så det går fort att köra motorvägen till Göteborg, 9,7 mil blir det enkel väg var det enligt eniros vägbeskrivning, och det har jag ju en kompis i Ö-sund som har pendlat i många år, på bra mycket sämre vägar med renar och snö.

Var och hämtade tomatplantor och fikade hos mamma och pappa, pappa har ramlat och gjort illa axeln, men såg pigg ut igen, fast han hade nog ont. Ville (deras hund) hade snärt in honom med kopplet och lagt krokben på honom.

Sen var jag iväg och tränade Msv B:3 som jag ska rida i Kungälv på söndag, tycker att bytena på mitten är svåra, så vi tränade på att hålla linjen för jag glider iväg med vänsterbogen. Red programmet två gånger och andra gången kändes det ganska bra.

Sen hade de det så här skönt i hagen Vilja och Diva står och snackar på var sin sida staketet.Nu ska vi iväg och löshoppa Fabiola, sen däckar vi nog i soffan.

Här är Sofia och minsta lammet 

Tisdag 21 april

Kategori:

Vi har börjat slita med att ta bort taggtråden uppe på ängarna, det är både taggtråd och taggbuskar, så det är tjocka handskar som gäller, på 1 timme kommer man ca 10 m, så det kommer att ta tid.

Jag och Vilja tränade för Anki, tur att det bara var träning för så fort jag skulle rida programmet MSV B:3 så blev det kaos, jag red fel väg hur många gånger som helst, fick inte alls till takt och schwungen i traven som tidigare under passet. Innan programridningen så gick hon bra, Anki tyckte precis som jag att Vilja hade "kommit upp ett snäpp" och blivit mer självbärig.

Kenth och Pandora var iväg och tränade för Emma Emanuelsson och Pandora hade skött sig lysande, han hade kunnat ta ihop och länga henne och hon var högt över hindren i alla lägen. Fast jag var inte med så det här har jag bara fått återberättat. Men det hade varit kul och givande. Nu laddar de för hopptävling den 1 maj. Pandora är helt återställd och verkar må bättre än någonsin. Hon älskar att hoppa och Kenth behöver bara lägga ner händerna och låta henne sköta resten.

Vi sliter med Fabiolas mugg på bakbenen, tvättar och smörjer med karledssalva varje dag, typiskt såhär innan treårs testet, hoppas vi kan få bukt med det innan hon ska visas.


Fåren verkar trivas hos oss, Erika har tränat dem att komma när hon lockar på dem så de följer henne så fort hon kommer till hagen, vi har gjort hagen så de kan gå in i sitt rum när de vill på dagarna.

Vilja

Kategori:

Glömde ju berätta att när jag kom fram och satt i bilen så hörde jag de som stod i bilen bredvid fråga om det var Vilja??? Snacka om att man blir förvånad, jag känner ju typ ingen på den här tävlingsplatsen och ingen från Lysekil var där, då hade de sett henne i Lysekil, så det var ju kul, de var från Uddevalla och skulle iväg till flera tävlingsplatser som jag också ska till, så nu känner jag iallafall någon.

Söndag tävlingsdag

Kategori:

Idag var Sofia i Munkedal med Diva och jag var i Billdal med Vilja.

Jag for själv till Billdal oh det var inte det lättaste, hon stod ganska snällt i transporten fram till jag lastade ut och skulle rida fram. Framridningen var på en stor ridplan alldeles bredvid transportparkeringen och det blåste sandvirvlar runt oss, Vilja var så laddad, hon skrek i varje galoppfattning och for iväg så fort det rörde sig i någon transport. Det var barnvagnar och motorcyklar och hundar runt banan. Jag satt verkligen på ett krutpaket. Som tur var så blev hon lugn när hon kom in i ridhuset, hon var lite rädd för att passera domarbordet när vi red runt banan, men när vi väl hade gjort det så ägnade hon inte det någon mer uppmärksamhet.

Jag tror att jag har fått upp henne ett snäpp i traven för det var många sjuor där, slutorna blev hon för rak i och det blev ett byte sista steget i mellangaloppen, i övrigt var hon ljuvlig att rida gjorde ju en tabbe själv också och gjorde sista halten på fel ställe så det blev en felridning också, typiskt, fick bara 7:or på allmänt intryck. det blev en 3:dje placering på 63.953%, det var 33 starter, och jag var ca 2 % efter den som vann. Jag var supernöjd.
Länk till resultatlistan

Sofia hade fått en 8:a i skritten och det var hon supernöjd med, annars jobbar hon sig uppåt och hade ca 55 % den här gången och Diva var mycket stadigare.

Jag hade ingen kamera med den hade Sofia
.

Fredag 17 april

Kategori:

I morse jagade vi fåren igen, vår miss de smet ut genom boxdörren och stalldörren när vi skulle ta fast dem för att leda ut dem, typiskt att vi aldrig lär oss att stänga stalldörren. Som tur är tycker de om havre så de kom när vi lockade med lite havre. Vi skulle nog behöva en vallhund också.

Jag red Fabiola igår, nu galopperar hon så snällt, men på vägen hem orkade hon inte, så då saktade hon av fast Pandora försvann framför oss i full fart. Hon är ju cool, då fick hon skritta, för jag tycker att det är härligt att hon är så självständig.

Sofia hoppade Vilja i hoppgänget som Kenth tränade igår, det gick jättebra, Sofia rider lugnt och mjukt och Vilja ser ut att tycka det är riktigt kul.

Till helgen är det tävlingar, på lördag ska jag och Sofia till Munkedal och träningsdöma och på söndag tävlar Sofia i Munkedal och Jag i Billdal, ska rida LA:6 eftersom jag blev bortlottad i Msv.

Onsdag igen

Kategori:

Är ju bara tvungen att berätta att Fabiola galopperade ute igår hela gräsvägen bort till avspärrningen nedanför backen, när jag väl hade fåt henne i galopp var hon lika stadig i den som i traven, hon rullade på i lugnt tempo fastän Pandora som vanligt försvann framför oss med sina jättesprång. Sen uppför backen i trav och nerför i skritt och galopp hela gräsvägen tillbaka, öronen framåt och galopperade som hon aldrig hade gjort något annat.

Sen var jag och red Vilja på ridplanen, hon hade munnen stängd och verkade nöjd med nya kandaret. Vi travade ganska mycket och jobbade med formen eftersom hon gärna blir för låg, när jag fick upp nosen ett snäpp blev hon så fin.

Onsdag 15 april

Kategori:

Klarade teorin till BE-körkortet, vad skönt, men det var med nöd och näppe, svårt och så jag som är så störkänslig hade en kille på andra sidan datorn som pustade över varenda fråga, gissa om jag hade lust att be honom hålla tyst.

Nu ska vi ta på säkerhetsvästarna ut i skogen med Pandora och Fabiola och se om vi kan få till någon galopp med draghjälp ute.

Sen blir det ridhuset med Vilja och prova nya kandaret. Hoppas hon är lika lugn med munnen idag som när vi var ute i skogen igår, för nu har jag tagit bort prislapparna.

Erika har dragit in till stan för att gå på scouterna med sina kompisar.  Sofia är ute i skogen med Diva. Kolla den här filmen som Sofia har gjort på Diva, den är så fin

Tisdag

Kategori:

Påsken över, och tillbaks till vardagen med skola och jobb. Idag var jag i U-valla och övningskörde, gick lite bättre den här gången, imorgon ska jag in och göra teoriprovet, håll tummarna.

Var och handlade lite på Torp, avbitare till taggtråden bla och en sadelgjord med hoppplatta till Pandora och en ny kandarstång till Vilja och en massa mat till oss, sprang på Bagges utanför ICA det var kul, jag jobbade i lagården hos dem när jag var ung och höll till mycket i stallet där. Var in på jobbet en stund, efter lunch.

Jag köpte en rak kandarstång på Hööks och det verkade som om Vilja var väldigt nöjd med den. Vi red bort till tjurarna och vände, hon hade munnen stängd hela tiden, imorgon ska jag testa i ridhuset. Sen lastade vi och for iväg med Fabiola. Vi galopperade lite idag iallafall. Hon är väldigt snäll men förstår ännu inte att hon har den där tredje gångarten utan travar gärna varv på varv. Mätte henne idag och jag fick henne till 163 cm, och det var mer än jag trodde, hon har nog växt på sig sen hon kom hit.

Förutom första smitningen så håller sig fåren inne i hagen nu och föjer friskt i den vildvuxna nedre delen av trädgården, det börjar bli fint där.

Påskdagen

Kategori:

Ännu en solig härlig dag, vi har stängt fårhage och rensat bort gamla stänget och slyn upp till sommarbetet, men där har vi många dagars jobb med att rensa bort taggtråden innan vi kan släppa hästarna där, vi ska köpa nya avbitare och sätta igång i veckan. Fårhagen gjorde vi längst ner under äppleträden på tomten, för där var det massor med sly, som vi hoppas att fåren hjälper oss att städa upp.

Tänk er röda rosor och blå lavendel i de här rabatterna på var sin sida om grusgången med rött granitgrus,
Det hade tydligen någon gång varit rosor i de här rabatterna, men det var nog längesen.


Jag red Fabiola på ridplanen på klubben, hon travade friskt idag och bjöd riktigt bra, men bara i traven, vi fick några få steg i galopp, men då kunde hon inte svänga i hörnet, så där blev det stopp. Men det blir nog bra, bara hon förstär att hon har den tredja gångarten också.

Sen hoppade Sofia Vilja i ridhuset, det gick riktigt bra, Vilja var lugn och Sofia red henne bra, (det här blir farligt, nu har jag snart ingen häst längre). Sofia hoppade en meter och det kändes inte alls svårt sa hon.

Sen hem och hämta Pandora, då fick vi plocka bort alla markbomar före hindren så började hon få ordning på benen och hoppade riktigt högt, hon tar i alldeles för mycket, hon tycker att det är såå kul. Kenth fick lägga ner händerna och låta henne sköta sig själv så hoppade hon väldigt fint. Börjar bli lite ordning på galoppen också. Så det blir nog bra så småningom.

Sista vändan blev till Djupedal vid niotiden och hämtade de här sötnosarna, som fick flytta in bredvid Fabiola, gissa om hästarna var brydda. Den svarta tackan är mamma till de två lammungarna och den andra fick inga lamm iår.

Påskafton

Kategori:

Vilken härlig dag, riktig sommarvärme ute, vi har grejat i trädgården, Sofia o Emmy hade ordnat blåbärshoppning på klubben.
Trädgårdsmöblerna är ihopskruvade efter många om och men, vi hittade till slut skruvarna i gasolgrillen. Vi såg att en höna var på utsidan av buren, men lyckades inte fånga den, den har nog bosatt sig under hönshuset. Nu har iallafall hönorna fattat att det är påsk, det värps ägg som bara den idag var det 11 st.

Sen var det middag i Dragsmark med massor av gott och vi satt ute i trädgården och åt, det var härligt. Dammen porlade och det började blomma i rabatterna, nu känns det att det är vår.

Nu ska vi snart gå och titta på påskbrasa här i närheten.

Långfredag och Bortlottad!

Kategori:

Jag har blivit bortlottad från den första dressyrtävlingen jag anmälde mig till (förutom vår egen förstås), trist som bara den, är det så här det ska vara när man har flyttat för att få lite närmare till tävlingarna. Det är ju hur många som helst på varenda tävling, eller alldeles för få tävlingar. Iallafall upptäckte jag snabbt att jag var bortlottad och var ut på deras hemsida och kollade, då fanns det platser kvar i LA:6 och jag var först att ändra, så jag får rida den istället de 19 april, det värsta är att det lär ju vara likadant på varenda tävling framöver. Har anmält den 26 i Kungälv och 10 maj i Trollhättan, får hoppas att vi kommer med, annars får jag väl försöka få upp Vilja i Msv A för då får jag inte bli bortlottad som 7-åring. Eller också anmäla sig på flera platser varje helg och hoppas att men kommer med på någon, men då lär jag ju strula till det förmodligen.

Idag var det en hektiskt dag, var bort till granngården och slog på en tappsko och sen hade jag 4 dressyrträningar, det är jättekul. Sen skulle jag rida Vilja, då hade hon tappat en sko och jag kunde inte hitta den, men jag for ändå till ridskolan och tänkte rida i ridhuset där det var mjukt, då hade jag fått med Divas sadel, så det var bara att lasta hästen och fara hem igen. Vilja slapp idag, hittade iallafall en gammal sko att slå på så nu har hon sko igen, hade ingen lust att ringa hovslagaren på påskhelgen, de må ju få vara lediga ibland. Faktiskt vart jag riktigt nöjd, det blev bra.

Vi hann löshoppa Fabiola och det gick riktigt bra, hon var på hugget och hoppade 1.25 m, tyvärr kom hon ganska ofta i korsgalopp, men det kanske hinner ordna sig innan testet.

Onsdag 8 april

Kategori:

Idag har jag satt upp nya gardiner från Jotex, det blev så fint, äntligen gardiner i alla fönster. Sen har vi installerat bredbands gateway från Telia och bredbands TV på två TV-apparater, skönt att ha två TV igen och bra bild blev det när man slapp störningen från elaggregatet. Det funkade tyvärr inte så bra med boxer trots att vi hade satt upp värsta antennen med förstärkare.

Sen var vi ute och red Jag red Fabiola, idag satt jag upp med foten i stigbygeln för första gången och det bekom henne inte.

Tisdag 8 april

Kategori:

Kenth och Fredrik har hunnit röja massor på berget upp till hönorna det blir såå fint. Idag ska skräpet eldas upp, nu är det en rejäl hög. Jag började ta bort mossan på grusgången, det blir bra, har planerat att ha röda rosor i två rabatter från grinden upp till huset och rött granitgrus på gången.


Red för Anki igår och red Msv B:3 som jag ska tävla i den 19 och 26 april, det var inte så lätt som jag tyckte vid första anblicken, vi fick jobba med bytena efter diagonalerna och bytena rätt över ridbanan, så det var bra att jag red det. Däremot slipper jag skrittpiruetterna och det är bra.

Sen red Sofia Fabiola i ridhuset och det hade gått bra, vi får jobba på med frammåtbjudningen, men nu har vi ökat på maten lite, för hon har gått på minimalt kraftfoder för att det inte skulle finnas för mycket energi när vi började rida. Men hon är en riktig pärla inga problem att följa med ut i skogen, verkar totalt orädd och trygg.

Andromeda hade slitit sig häromdagen och sprungit igenom stallet och ut på ängen, hon brukar ju vara så långsam annars, men hon hade sprungit som en tok och hoppat diken och upp i trädgården, tur att jag inte var hemma. De fick tag på henne efter ett tag och som tur var sprang hon inte upp på vägen.

www.stuterilight.se

Kategori:

Nu har jag äntligen ändrat hemsidan och bytt gästbok, för den gamla slutade fungera, så gå in och skriv i vår nya gästbok på  www.stuterilight.se !

Här kommer Sofia att lägga in kort som hon tar på Lysekils RF,   www.lysekilsrf.pixbox.se. Den ligger med som länkar här på bloggen och finns också på www.lysekilsrf.se

Söndag 5 april

Kategori:

Igår for jag och min granne Marianne iväg på domarkurs, jag och Vilja skulle visa rörelser ur Msv B:4. Det var 50 ! domare efter kortsidan, kommer nog aldrig att bli nervös över att rida för 1 domare igen vilken baggis!

Vilja var mjuk och fin och trots ny anläggning så var hon fullt fokuserad och inte ett dugg tittig. Tyvärr blev det lite förskjutet och jag hade tänkt rida fram max en halvtimme för att hon skulle vara fräsh men det blev en timme. Fast hon kändes inte så trött, men såg kanske så ut.

Detta fick jag iallafall visa:
  • Travökning och hon gjorde en kanonökning, men då han de inte se för jag var för nära den hästen som var inne samtidigt, så jag fick göra om och då fick jag henne inte riktigt rak, så det blev galoppinslag, typiskt.
  • öppna - halvvolt - sluta på medellinjen i vårt svåra varv, så hon blev för rak och lite vinglig.
  • Galopp på halvlinje och det gick riktigt bra, vi gjorde rena byten men inte så luftiga tror jag fick 6 på båda
  • Mellangalopp (hon gjorde nog sin hittills bästa mellangalopp) -samlad galopp - byte på kortsidan fick 7 -7- 7 på det, så det var kul, galoppen är ju hennes bästa gångart än så länge.
  • Avslutade sen med en skrittpiruett som blev kanon, släpper jag bara ut tyglarna en dm första steget i piruetten så blir det jättebra, det syns inte, fast jag tycker hon vänder med långa tyglar. fick 7 på den.
Jag kunde tyvärr inte höra allt de sa fast jag försökte hålla mig i närheten. De tyckte dock att hon behövde bli ännu starkare för att komma upp i de riktigt höga betygen, än så länge syns det ju att hon är en unghäst. Det var en kul grej att komma iväg på iallafall, nyttig träning.

Sofia var i Strömstad och tävlade i den ena LC:1 fick hon 55 % bara 5:or och 6:or så det var hon nöjd med, tyckte att Diva skötte sig bra, men i andra klassen körde hon upp huvudet och gick över tygeln hela programmet så det var hon inte nöjd med. Sofia tog en massa kort som vi ska länka in från ridklubbens hemsida så fort de är uppladdade.

Idag måndag är det strålande vårväder ute och påsklov för barnen och Kenth så de får nog en riktigt härlig dag idag.

Lördag 5 april

Kategori:

Nu tror jag förberedelserna är klara för imorgon, funderar lite på vad jag ska ha på mig när jag rider, men det får nog bli vita ridbyxor och flätor på hästen trots att det inte är tävling, det är ju trots allt en massa domare som ska titta på oss, så det är väl bäst att göra gott intryck, undrar om det dyker upp någon från Östersund, det skulle vara kul.

Sofia har flätat Diva och ska till Strömstad "Björneröd" och tävla dressyr, det är Bohuscupen som startar nu och den är helig här nere, alla vill vara med i den, fast kanske mer i hoppningen än dressyren. Men iallafall så åker Lina, Jupiter, Tore och Diva upp och rider för Lysekils lag imorgon, det är en hel dag med fyra klasser alla LC:1. Lycka till tjejer!

Sofia galopperade Fabiola för första gången uppsuttet idag, hon red bakom Pandora i ridhuset och det gick riktigt bra, så får vi ta med oss någon förhäst på treårstestet så är det inga problem. Hon rör sig väldigt lätt i traven, nästan svävar fram, fast den är inte jättestor. Nu är det ju påsklov så nu blir det nog en sväng varje dag på Fabiola, så det blir lite instensivträning.

Här går hönsen ut för första gången i sin hönsgård, och faktiskt har de ökat äggproduktionen.Sofia har hittat en ödla, här är bildbeviset. Måste väl vara ett vårtecken

Fredag 3 april

Kategori:

Och vi säger Grattis, grattis, grattis till Dahlborgs som fick en dotter igår.

Sofia och Erika har varit hemma från skolan, Erika hostar massor och har varit hemma både torsdag och fredag, Sofia har varit hemma idag med huvudvärk. De var riktigt tussiga och har legat i var sitt hörn i soffan. Medan jag faktiskt har fått en hel del gjort de senaste dagarna eftersom jag var hemma med Erika.

Har haft några "duktiga" dagar, jag känner mig väldigt nöjd när jag får gjort en massa saker, fast idag gick det väl sådär. Var och hämtade nya däck på däckfirman och fick med fel däck hem. Var också iväg med ett fönster till lillhuset som var sönder sen länge och han var på lunch när jag skulle hämta fönstret, så det var bara att åka hem och tillbaka till båda ställena efter lunch igen, byta däcken och hämta fönstret igen. Men det blev iallafall bra, men förmodligen är det väl bara jag som ser att det är ett nytt helt fönster på det där rucklet. Träffade Robban  de skulle till fjällen, hoppas de får en solig och fin vecka.

Var och köpte en ny trädgårdssax (eller vad det heter) faktiskt en lite dyrare Gardena den här gången (de hade inget annat), och fick rensat nedanför hönshuset, det blev jättefint, faktiskt en massa blommor planterade under allt skräp där.

Vi var ut och red en sväng bort till Djupedal och travade lite bommar, sen löshoppning med Fabiola, hon var lite trött idag, tror de hade sprungit i hagen när vi red iväg med de andra.

Bytte till sommardäck på Finkan och den ena bilen, det var skönt att köra med sommardäck igen, for bort på Preem och pumpade. Nu är det vår!

Imorgon ska jag ha träningar i ridhuset hela dagen och sen ska vi på födelsedagsfest på em, kul. 

Onsdag 1 april

Kategori:

Vilken härlig dag, smet tidigt från jobbet och byggde en hönsgård, så äntligen fick hönsen komma ut, de var måttligt intresserade och vi fick locka med mat utanför luckan, men sen gick iallafall några runt och picka i marken.

Veterinären var ut och vaccinerade Fabiola, så nu var det gjort, alla hästarna ligger i ofas med vaccineringen nu, undrar om jag ska försöka göra något åt det, Sen var Kjartan hit och skodde Vilja, kolla in deras hemsida förresten http://www.equss.se/, ser fram emot att få läsa er nya blogg!

Kenth  och jag tog en långritt med Vilja och Pandora runt Norrkila, det tog ca 1,5 timme och var riktigt fina vägar att trava på. Jag hade inte varit där bort igenom förut.

När vi var tillbaka så tränade jag att backa med släpvagn, hur svårt kan det vara att backa rakt bakåt egentligen??? men vi har en rak väg här utanför, så jag backade gång på gång och till slut vart det riktigt bra.