Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Tävling i Färgelanda

Kategori:

Både jag och Sofia har tävlat i helgen, Sofia red Msv C:1 på Credo. Credo och Vilja är lite jobbiga när de är tillsammans på tävling, de är så beroende av varandra. Sofia var nöjd med sin ritt i fredags och hade en bra känsla men några missar fick 61,7 % så nära kvalpoäng som är på 62 %. idag var marginalerna inte på vår sida, Sofia var eftertanmäld och skulle starta strax efter kl 8.00, vi var lite sena och hon fick för kort fram ridning. Då blir Credo lite öppen i formen och inte så fin som han kan vara,så idag blev det lägre tyvärr.
Här är mina båda tjejer Sofia och Erika :)
Jag skulle inte rida förren kl 20 och eftersom jag var själv. så fick jag försöka planera allt noga,ställa fram dricka, inga skydd på Vilja och fracken på direkt på framridningen. Vilja kändes riktigt fin, vi rider fram i rund form,sen piaff för att få henne framför skänkeln, då sparkar hon bakut några gånger senare hon supetfin att sätta igång i galopp. jag inte hade räknat med var att 5 min innan jag ska in så ropar de i högtalaren att en Volvo (min) larmar och då sätter jag drickan i halsen och får värsta hostattacken och får gå ut och be Annika som är speaker om vatten.Haha, men Vilja är så fin, gnäggar åt Credo men är ändå fokuserad och det känns att hon blivit mycket starkare under vårt tävlings uppehåll, vi får över 67 % och vinner den nationella St Georgen. Idag var det ännu en St George men nu var förberedelserna lite bättre men även idag gjorde Vilja piaff i första halten och så hade vi en miss i första bytesserien. men fick 66 % och kom 2:a.
Det var även många av mina elever som gjorde jättefina resultat i helgen, jättekul.
Och även en eloge till Marianne Göthberg som sliter med de här tävlingarna varje år och det blir fler och fler starter. fina banor och så trevliga funktionärer.

Nytt underlag på ridbanan

Kategori:

Den här veckan har vi fått nytt underlag till ridbanan, ca 5 cm naturgrus hemkört för 13 000 kr + moms och så har de spridit det bra fördelat över banan och sen få Kenth föra sladd med 4-hjulingen i flera dagar. Idag red jag Andromeda på banan och det kändes bra, men hon är ju ganska tålig när det gäller underlag, men det kändes mycket bra.
 

Romanza Light

Kategori:

ska Brionas föl e Don Romantic få som namn. Tack för alla tipsen på facebook, och speciellt Ebba Wadensjö som föreslog detta.Royal Faith

Kategori:

Igår tog jag med Fia till seminstationen och det var verkligen i hög tid för idag och imorgon ska hon semineras, vi har valt en ung spännande hingst som vi tror passar henne. Återigen en hopphingst med bl.a 9 på typ.Red hot Chilli, fux med mycket vita tecken.
Vi har skördat hösilage och även köpt en hel del balar. och det är mycket bra värden i år, 50 i smbp på vara balar. allt hösilage är analyserat så i vinter ska det räknas foderstater. Vi behöver en andra skörd också. På söndag ska Try Me till seminstastionen och vi hoppas kunna hämta hem Fia.
och nu har Kenth redigat och rättat gårdagens inlägg :)

Logga

Kategori:

 
 
Sofia har gjort en logga till Stuteri Light
 
 

11 juni

Kategori:

Det är så skönt att alla fölen har kommit ut lyckligt, de ser fina ut och alla verkar friska och starka. Briona som fick föl i lördags har varit så rastlös i hagen och sprungit runt med sin fölunge så hon har varit helt slut, så igår släppte vi ner henne också på betet.
 
Men så i morse kl 5 så började det åska och spöregna, så då fick vi springa ner och försöka få tag på ett ovilligt sto. Fast hon kom efter en stund och nu står de inne och vilar. 

Annars är det ju en hel del på gång som jag inte har hunnit skriva om
 
Andromeda är ute på hopptävlingar nästan varje helg nu och de har bestämt sig för att hoppa i avd B, och Andromeda sköter sig bra, hon har inga problem med höjderna och har gått några bra rundor i 1.00 och 1.10m.
 
Credo går MSV C med Sofia och de har klarat av ett kval mot MSV B, så förhoppningen är att det ska bli en till sen kan vi börja träna byten med honom, han har blivit mycket starkare och utvecklat sina gångarter.
 
Vilja har haft ett tävlingsuppehåll, vi behöver träna passage och piaffen för att få henne starkare, Bytesserierna funkar däremot bra nu. Tränade för Anki i veckan och då kändes det som hon hade fått mer kadens i samlade traven och hon var superfin. Vi tränade lite rörelser för Int II som jag har anmält mig till i Lilla Edet, det var några nya svårigheter där med sluta och piruett på medellinjen. Till helgen är det dressyrpoolen träning igen.

Fölen på bete 10 juni

Kategori:

 
'Try Me och Hops Ann e. Hip Hop ue Aerline H 
 
 
Carisma Light e.Canvas Plus - Royal Faith - Akribori
 
 
Natasha och föl e. Zaladin 
 
Briona med sitt 2 dagar gamla föl efter Don Romantic