Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Andromeda och Vilja

Kategori:

Poängen från Grevagården var fel, vi hade fått halvpoäng och det får man inte ge på kvalitetstävling, fick idag de nya poängne och det blev 8,7,8 på gängarterna, så 46 poäng och fortfarande klass 1.
 
Hemma är det full fart, hästarna går fortfarande på bete och vi jobbar med att få bort vattnet från brunnen under stallet, det verkar inte fungera med avrinningen var nu den är, men nu är den tömd och det kanske blir torrare runt stallet och på lösdriften.
 
Kenth laddar för nästa helg så det är semifinal i hoppning på Grevagården i 3 dagar. Från där finns det möjlighet att kvala till finalen på Flyinge.
 
Vilja har fått ta det lungt ett tag, men nu är hon pigg och alert igen, ska till Anki och träna på tisdag och ska förmodligen även träna för Bo Jenå igen i Sotenäs den 27-28 sept.

Veckan som gått

Kategori:

Även denna vecka har det varit fullt upp, Vi har två extra hästar här från Anette i Hunnebo, två hopphästar från Belgien, de skulle åka utomlands en vecka så vi, mest Kenth tar hand och rider hästarna åt henne, Payback Z och Paternoster HHZ.

Jag har tränat Andromeda och Vilja har fått vila i början av veckan, hon verkade behöva några dagar ledigt. Andromeda känns väl förberedd för kvalitets som är imorgon, ska bli spännande att få en bedömning på henne och få henne mätt, har ingen aning om hur hög hon är.

Men så har vi faktiskt hunnit utnyttja de sköna kvällarna den här veckan och varit ner till Fiskebäcksvik och badat, det är riktigt skönt i vattnet nu.

Jag jobbar ju hela dagarna i Torslanda och försöker komma underfund med vilka tider det är bästa att åka för att inte fastna i köerna, åker kl 6 hemifrån och det funkar bra, det är värre när man ska åka hem vid 16 tiden då är det mycket köer. Men än så länge är ju tjejerna hemma på dagarna och fixar med disk och handlar, det är skönt:)

Håll tummarna för oss imorgon på Grevagården.

Lensky Light

Kategori:

Född 2012 e Corlensky G u. Royal Faith ue. Akribori.

Lensky Light på fölvisning på Troya horsea...

Kategori:

mms_img210366294 (MMS)

Lensky Light e. Corlensky G ue. Akribori på fölvisning på Troya horsearena, han blev klass 1 med 9 på typ. Poäng 987787.

Andromeda förbereds för kvalitets

Kategori:

Det börjar närma sig kvalitets och Andromeda börjar gå riktigt bra, idag sänkte jag ner bettet ett hål och hon blev väldigt nöjd med det, Det mesta funkar men vänstergaloppen är det vi har svårast med.

Kent tränar hoppningen för Jossan i Munkedal, hon har bra rutin av att visa unghästar och många nyttiga tips.

Här får ni se lite hur hon rör sig under dagens träning,


Trav


SkrittGalopp
Den 18 augusti är det kvalitets på Grevagården i Skövde.
Fölselektering

Kategori:

Lensky är ohalt efter att hovslagaren hittade en grusinpackning i trakstöden som har legat och skavt, det var himla skönt annars hade vi missat båda fölvisningarna, det är ju årets händelse för fölen och uppfödare, och ett bra tillfälle att visa upp sina föl.

Igår flätade och fixade vi Fia och Lensky och åkte till Onsala för att prova den här fölselekteringen till Elitfölauktionen på Flyinge. Lensky skötte sig utmärkt och visade en rejält fin trav. Men tydligen var det något som inte passade han som bestämde om de skulle filmas eller inte för vidare utval, som argument var han för rörlig och kanske skulle vara överbygd om en månad när auktionen är. Så det var bara att lasta och åka hem igen och hoppas att domarna på söndag har en annan åsikt om vår ljuvligt fina fölunge. Men nu har vi ju provat på fölselekteringen en gång, så vi vet vad det är.

Lensky kommer att bli skimmel förresten de vita håren blir fler och fler. Hans 4 vita strumpor kommer nog att bli snygga så länge han är mörkgrå, och vilken trav han har, helt underbar.

På söndag är det fölbedömning på Troja och då ska även Fias förra fölunge visas som nu är 2 år. Spännande.

Chic Fiona

Kategori:

Idag var även Chic Fiona dräktig på 16 dygn, hon har släppt äggen väldigt oregelbundet så så fort vi har trott att hon är dräktig så har hon gått i brunst igen, så vet inte hur många gånger vi har kört henne på kontroll.

Men nu är det iaf klart och om allt går bra så har vi en fölunge efter henne runt den 22 juni 2012 precis en månad efter Royal Faith ska föla. Spännande och skönt att det gick vägen så här långt. Det kostar mycket att betäcka och iår har posten ställt till det för stoägarna och gjort att semineringen måste ske på tisdag, torsdag och fredag morgon och det betyder att det är några dagar över helgen som alltid blir otäckta och för vår del är det det som har varit problemet iår,

Så till nästa år hoppas jag att seminstationerna tillsammans med hingsägarna gör något åt detta annars så kommer iaf vi att köra stoet till stallet där hingsten står och så får hon stå där tills det är klart och det här är ju synd för alla mindre seminstationer som inte har någon hingst stationerad, men det är faktiskt upp till dem att tillsammans med hingstägarna lösa detta. Det vi hade att välja på var att åka till skåne och hämta eftersom det inte gick att skicka på lördagar.

Vi kan t.ex inte välja vissa utländska hingstar. Så jobba på detta till nästa vår, så här kan vi inte ha det för det tar hela sommaren att få stona dräktiga.

Här är vackra Chic Fiona e.Figaro som nästa år ska få en fölunge e.Bellagio

Sofiabjörk.se
har tagit bilden

Fredag 3 Augusti

Kategori:

Royal Faith är dräktig på 40 dygn den 1/8, hon är betäckt den 22 juni så runt den 22 maj nästa år så har vi förhoppningsvis en ny fölunge e. Sir Oldenburg, spännande.

Chick Fiona ska kollas på måndag, det har varit lite besvärligt med henne för hon har släppt ägg varannan vecka så ofta brunstig men det vill ändå inte ta sig.

Palatino har blivit bättre, febern har gått ner och svullnaden på benen också, men på mulen har det blossat upp stora eksem som vi nu smörjer med en kortisonsalva och försöker hålla mjukt hela tiden. Men han äter och dricker bra och är smal men blank i pälsen, väldigt konstigt det här.

Vi har inte vågat kolla om Lensky fortfarande är halt utan ska göra det ikväll, men i hagen ser det ok ut.