Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Vilja kvalad till Grand Prix

Kategori:

Igår var det en Intermediare A i Torslanda. Det var kul att rida ett program som vi inte ridit förut, det var bra linjer. Lite svårt med skritt in i piaff,  för man bromsar gärna med handen, mer än man driver.
Eftersom jag har haft lite problem med munnen på Vilja eller rättare sagt Vilja har haft problem med min hand :) så får jag ständigt tänka på att dra mindre och driva mer och ta snabba små förhållningar.

Anki Tifelt hjälpte mig på framridningen, det är mycket värt att få hjälp av sin tränare när man rider fram.

Vilja har blivit starkare och fått mer kadens och det gör att grundpoängen ligger lite högre, på 6,5 eller 7, då kostar det inte lika mycket att få någon miss, för vi hade miss i ettorna och en liten spark före en piaff, förmodligen tyckte Vilja att jag hade skänken för långt bak. Kenth tyckte att jag red usla vägar så får väl jobba med det också. 

Fick 62,7 % och kom 4:a precis utanför placering.

Nu har vi 2st  Int 1b kvar i höst sen får vi stärka henne under vintern och starta Grand Prix till våren.

Härliga häst som vi har kämpat ihop hela vägen. Vilja är vara 13 år och vi har förhoppningsvis några spännande år framför oss i Svår dressyr

Fotot är dock från lilla Edet (Cissi Marberg som tagit det)

Chilla Light

Kategori:

Chilla Light e. Red Hot Chilli u Royal Faith ue Akribori, var på fölvisning i Uddevalla, hon är ju van vid att lastas och springer in i transporten 😃
Vi hade flätat och fixat dem på morgonen och skulle visa vid 11.40, här gör Kenth sista fixen.
Chilla fick 81%, det är den nya linjära bedömningen dom räknas om till % istället för poäng.Hon gick med dessa poäng vidare till riksfinal i Linköping. Det är för andra året vi kvalar dit. 

Jobb och hästar

Kategori:

Nu är det full fart igen, pendlar till Göteborg med buss men har ju numera ett eget Aktiebolag som heter Stuteri Light IT AB, jag gör samma som förut och är 3 dagar i veckan i Göteborg övriga dagar på mitt hemmakontor, men kunde inte ens föreställa mig att det skulle kännas så kul och inspirerande.

Det händer även en del på hästfronten och Kenth o Vilgot har också debuterat Msv dressyr nu, så för tillfället har vi tre hästar i Msv B och tre ryttare i familjen som rider Msv och svår dressyr 😃

Vår uppfödning Palatino dog så sorglig endast 4 år gammal pga ett litet sticksår i karleden, jag gråter fortfarande för att inte han som älskade att leva och älskade att vara med sina människor inte fick det. Jag är ledsen för att jag inte åkte till Kiruna förra året när jag hade chansen så jag hade fått se honom där han trivdes bäst.

Foto från 3-testet (Evas foto) det finns otroligt många foto på Palatino om man googlar på Palatino Light så fina bilder.

Vi älskar ju alla våra hästar men unghästarna försöker vi hitta hem åt som gör dem unika, och jag är så glad för när det blir så, när man känner att det känns så rätt och det är så roligt att få följa dem på sociala medier eller mms. 

Vi har dessutom finbesök från Jämtland några dagar av Sofias kompis Felicia, jättekul att träffa henne igen 😃

Och så ett litet citat 
"Man ångrar bara det man inte gjorde"

Tävling i Strömstad

Kategori:

I helgen var det tävling i Strömstad, jag dömde några klasser som jag inte hade elever som red i. Det var tyvärr inte så mycket starter, synd för det är en fin tävlingsplats. Roligt var däremot att det var 5 st ekipage från Lysekil i Msv B, flera av dem mina elever. För bara några år sen var det bara någon enstaka som red Msv dressyr i Lysekil, känns som vi höjt statusen ett snäpp på våra dressyrryttare och har nu ganska många tävlingsekipage. 

Kenth och Vilgot fick en 2-plac i Msv C och gjorde en fin debut i Msv B men det är bytena som vi behöver jobba vidare med, de går bra när han är kvick i bakbenen men han blir ofta efter bak.


Credo o Sofia red oxå Msv B och gjorde ett mkt fint travpgm, men han blir så spänd i galoppen och går ur form och är inte alls fokuserad. Så utmaningen med honom är att få honom rund och avspänd i galoppen och att få bytena till vänster att fungera, han stampar inte till innan bytet utan häver sig iväg med stort steg fram och efter bak, till höger gör han alltid rena byten oå träning. Han gör mycket bra skolor och ökningar i traven är så smidig där och Sofia har verkligen kommit på hur hon ska rida honom. 
Igår fick jag en flygtur när vi tränade byten och han stegrade sig och flög en bit framåt, inte då kul, en capriole, för han satte sig rejält innan han sköt iväg.
Johanna och Don Bellisimo fick 2 fina ritter i Msv C 65 % och Msv B på 63%, kul


Vila i frid älskade lilla häst

Kategori:

 
Palatino, vackra snälla Palatino är borta alldeles för ung. Han föddes i hagen på min födelsedag 2011 en svart prins. Hans mamma blev sjuk och vi fick avskilja Palatino när han var bara 4-5 månader. Hans mamma dog strax efter i njursvikt, En svart prins, som kunde stå i timmar och titta på när vi red på ridbanan och bara längta efter att få vara med där.
 
 
Palatino såldes på sommaren 2013 och under senhösten gjorde han den långa resan upp till Kiruna och Eva med familj. 
 
 
Evas bild från när Palatino kom till Kiruna 2013
 
I Kiruna har han verkligen blivit behandlad som en prins och nog älskat varje dag, Han har fått vara häst och galopperat i snön, inriden och tränad i dressyr och hoppning och varit fotomodell.
Älskade lilla häst som skulle få ett långt lyckligt liv dog alldeles för ung i onsdags och endast 4 år gammal och det för ett litet sår i karleden som han fick i sommarhagen, såg bara ut som ett litet skrubbsår. Men eftersom han var blockhalt så kördes hand snabbt till veterinären i Boden men det gick inte att göra något.Det hade blivit en infektion i kotsenskidan och det är mycket allvarligt. Och han fick avlivas på veterinärstationon.
 
Vi sörjer Palatino så oerhört mycket och vi lider med Eva och hennes familj, Palatino var mer än bara en häst, han var så klok och älskade sina människor och tyckte om varje dag som ridhäst.