Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Clinic för Elisabeth Lundholm

Kategori:

Den 11 februari ska Vilja och Marianne rida clinic för Elisabeth Lundholm på GFRK, nyttig träning och vi tar gärna alla tillfällen att träna inför publik, Vilja kan ju fortfarande vara lita känslig men oftast håller hon sig numera ganska fokuserad.

Ska bli jättekul och spännande, Elisabeth är en duktig A-tränare som vi ofta har som utbildare i tränarfortbildningarna.

Länk till clinic och anmälan
 
 
 
 

Nu ska jobbet på gården gå lite lättare

Kategori:

Vi har beslutat oss för att köpa en sån här och lite redskap till. Bob ska den få heta och den kommer nästa fredag.
 
och lite gratisreklam till ATV huset.
 
 
Sen får det bli lite redskap till den, den ska hjälpa oss att
Sladda ridbanan
Hämta hem ved från skogen
Betesputsa
Köra hösilage
mocka hagar
och så ploga snö förstås.
 
 
 
 
Liy

Palatino

Kategori:

Idag hade jag bokat tid för Palatino på Skara djursjukhus, nu tyckte vi att det var dags att kolla varför han "snarkar" när han sover. Eftersom han ska påbörjas träning och löshoppning till hösten så ville vi vara säkra på att han inte hade några problem med syretillförseln och behövde opereras eller något.
 
Så idag lastade vi kl 7 på morgonen och åkte till Skara, Palatino tyckte nog att det var kul att det hände något och gick snällt in i transporten, när vi kom fram så började de med att lyssna på honom med stetoskop och sen fick han ner en kamera i näsan så man kunde se hela svaljet och sen vidare långt ner i luftstrupen, det såg bra ut och de kunde inte hitta något fel.
 
Sen var det vidare till löpbandet och först fick han gå igenom några gånger och sen sattes bandet på först i skritt och efter en stund i trav, han fattade fort vad som förväntades och travade fint på bandet. Sen monterades kameran igen i svaljet och vi fick se hur det arbetade vid ansträngning, det var absolut inga problem och fri syretillförsel och svaljet jobbade korrekt.
 
Palatino på löpbandet innan kameran monterades.
 
 
Här ser man gomseglet och den öppna luftstrupen.
 

Så vi åkte hem med en friskförklarad häst, kändes skönt.
 
Snarkningarna berodde på att gomseglet blev lite slappt när han slappnade av, det är inget han har ont av och förmodligen växer det bort.
 
Och vilken trevlig unghäst han är, stod där och kollade hela dagen på alla som gick förbi och hade en kul dag  på Skara och massor att berätta för sina kompisar när han kom hem.