Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Badrummet "nästan" klart

Kategori:

Kolla vad fint det blev, men det var ett jobbigt och dyrt projekt. Skåp och handfat fick vi vänta på i över 1 månad och hålla på och ringa och bråka. Skrev ett långt mail till affären och fick ett presentkort som plåster på såren, men helst av allt hade vi ju velat haft badrummet klart tidigare. Hantverkarna var himla snälla och kom på en gång. Nu är det bara lister kvar. Så här ser det ut nu.Och idag får vi nog utebelysning så vi slipper famla i mörkret när vi ska ut till hästarna, det är himla mörkt här nere inte en enda vägbelysning i närheten.

Och stallet jobbar mest Kenth på med, men på kvällarna hjälps vi åt, det är dörrar i nästan alla boxar till olika utrymmen.
Pandora ska få boxen till höger och vi ska sätta upp en dörr som kan öppnas på hälften så hon kan stå och kika ut.
Boxen till vänster ska Vilja få flytta in i till helgen, men sen blir den nog Divas.Vi har påbörjat på andra sidan också, men igår slog Kenth i huvudet i så det började blöda så det blev inte så mycket gjort. Men vi fick på dörrarna och sen skruvade jag upp lite krubbor och saltstenshållare. De här boxarna ska bara skruvas fast i golvet sen är det färdigt. Så här ser det ut på andra sidan mot utgången, det blir en riktigt bred stallgång.

Nu börjar stallet ta form

Kategori:

I helgen har vi försökt få upp boxar i stallet, inte så lätt för det finns inga raka väggar och vi fick åka och köpa några nya verktyg.Vi har haft mycket hjälp av släkten och fick upp fönstergaller , Pandora har ju lyckats bita sönder de provosoriska brädskydden och tryckt sönder en ruta, och nästan en hel box! Sen fastnade vi på att det inte gick att göra hål i metallstolpen, inte ens metallborren funkade. Men så här såg det ut igår. Det går sakta frammåt och har vi bara fått en box klar, så kanske resten går snabbare.
 Sadelkammaren ser ut så här, men det har den gjort ett tag.Och min svägerska och barnen gjorde så här fint i hönshuset, så nu ska jag se om det går att få tag på höns.
Ni skulle sett hur det såg ut innan, det var hur mycket grejor som helst.Och som tur är har vi hjälp att motionera hästarna, för i helgen blev det inte mycket tid över.

Lisa och Sofia tog en lång sväng på Pandora och Diva i finvädret. Kortet är taget från trappan på huset.

Cesar

Kategori:Den enda bilden jag har just nu, men ganska talande för Cesar, han funderar på om han verkligen ska gå ut, när det är så skönt att ligga inne och dröna. Han går numera helst på lådan.

Stallet är på gång...

Kategori:

Igår morse 18 november i ösregn kom stallinredningen, och nu ser det ut så här,
så nu behöver vi hjälp från släkt och vänner att få den hit

Köket

Kategori:

Gjorde en budgetrenovering av köket på måndag och tisdag (kvällar) 17-18 november. Massor med vitfärg och kofot och hammare, så blev det riktigt bra och jag har gjort plats för en diskmaskin också, vad skönt det ska bli!Vi kanske lämnar in luckorna på ommålning, ska fundera på det. A-C ser du Wilburs rosett i fönstret.Här ska diskmaskinen in.

Äntligen

Kategori:

Kan vi duscha, tänk vad skönt det kan vara. Det är förstås inte riktigt klart, för handfat och skåp ligger utomlands någonstans på villovägar, har vi tur så är de här nästa fredag. Förstår inte riktigt hur det kan vara så svårt att leverera varor i tid. Det här gör ju att vi måste ha ut rörmokare en gång till. Vi har ingen el ännu heller så vi får famla i mörkret, det kom en ny elektriker i måndags som inte visste vad han skulle göra, nu är det ju draget rör under taket till spotlights och det kan ju inte en ny elektriker hitta, han fick åka hem igen.

Kolla in golvet, det är vi riktigt nöjda med. Väggarna är ljust grå, går kanske inte heller att se.Nu är det höst...

Kategori:

I söndags plockade vi in de sista äpplena, det blev två fulla hinkar.


Och idag håller mattläggaren på med badrummet, oj vad spännande det ska bli att komma hem idag.
Igår fick jag igång bredbandet, jippie, iallafall på en dator. Fick igång det trådlösa på Sofias dator, men får någ trilskas en stund till med den andra, för Telia har ju en annan säkerhetslösning än den vi hade tidigare

Gjutning av stallgolvet den 3/11

Kategori:

Steg för steg. På söndagen var allt klart, armeringsmatta och grus

På måndag kl. 12 kom betongbilen


Och sen fick grabbarna slita några timmar.


Nu har det härdat och man kan gå på det.

Allt strular...

Kategori:

Men golvet blev gjutet i stallet igår iallafall det blev väldigt bra. Skrot-containern som vi har haft stående och fyllt med allt järnskrot vi kunde hitta har åkt iväg idag och med vår timing så var skrotet just nu värt 0 kr, annars brukar man kunna få betalt för det.

När vi inte hörde något om badrumsinredningen som vi hade beställt så ringde företaget där vi har beställt, leverans den 18 november, då skulle ju badrummet ha varit klart, vad gör vi nu??? väntar förmodligen. 
Stallinredningen blev också dyrare än jag hade räknat med för han hade missat att vi skulle ha grått plastplank + 6000kr för det.

Vi har fått bredband enligt Telia, men det går inte att koppla in, får nog prova en sväng till ikväll.