Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Kycklingarna

Kategori:

Image and video hosting by TinyPic

Hästarna

Kategori:

Igår åkte Andromeda till hingststationen på Tjörn och betäcktes idag med Saigon. Så nu hoppas vi att hon blir dräktig snabbt. Vi får utnyttja stimulanspaketet på henne, så vi fick välja en stimulanshingst. Det gör att vi får lägre pris på betäckningen samt att hon får starta kvalitets och Breeders unghästschampionaten ett år senare.

Till veckan kommer vi förmodligen även att köra iväg Pandora på betäckning, ifall hon inte håller för ridning efter sin skada så är hon iallafall betäckt. Vi kommer att fortsätta utbilda henne inom dressyren ändå i höst, men hon får hålla sig från hoppningen.

I veckan hade jag en kväll med programträning i U-valla, de fick rida valfritt program och sen fick de goda råd och tips på vad de skulle träna mer på.
Träning på ridbanan På denna bild har Sofia fångat mor och dotter (Pandora och Andromeda).
De dagar som Pandora funkar, så är hon super att rida, hon är så mjuk i traven och galoppen är stor och härlig, men vissa dagar funkar ingenting och då är det lika bra att ställa in henne i stallet, för i galoppen blir hon som en studsboll med baken högt upp i luften och kan inte alls galoppera. Traven funkar dock alltid nu, så hon blir jämnare och jämnare. Galoppen har hon nog problem med för att den är så stor så hon får inte riktigt koll på benen.

Men visst har Pandora musklat sig fint.Här kom grannarna på besök en stund och ny hinderpark är beställdes från Safety system, hoppas att den kommer snart.Vilja tycker inte om vattenhindret, och när det dessutom står en solstol bredvid tycker hon att det är superläskigt, men hon hoppade iallafall. Duktig flicka.

Kattungarna

Kategori:

Bilder på kattungarna som Sofia har tagit.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Dressyrträning

Kategori:

Idag hade vi träning för Anki Tifält hemma på banan.

Det var ett riktigt bra pass och jag fick verkligen rida fram rejält för att få igång Vilja.
Vi kommer att köra träningar med Anki Tifält ca varannan vecka så om ni är intresserade att vara med så hör av er.

Marianne & Vilja

Ebba & Diva


Det var fler som red men sen var Anette som tog bilderna tvungen att åka hem och ta hand om sina alldeles nya små Eurasier valpar.

Renovering

Kategori:

Nu är farstun klar och det blev riktigt fint. Ny dörr och grå klinkers, bara spackling och målningen kvar och det ska vi göra själva.


Dessutom var Carlberg här och satte in en energikassett, så nu äntligen ska vi kunna ha lite nytta av eldningen, ska bli spännande att känna hur varmt det bli. Men för tillfället är det riktigt sommarvärme ute, så det dröjer nog.

Har jobbat med formen på Vilja sen förra tävlingen, hon var spänd i ryggen och jag behöver få henne rundare och att jobba mer med bakbenen, så nu blir det till att backa några steg och jobba med formen och rörelserna. Satte upp filmkameran på ridbanan för att se vad hon gjorde med bakbenen i skrittpiruetten och det såg inte kul ut, men väldigt bra att se.

Här är några bilder på dessa söta små kattungar, snart 3 veckor gamla.

Andromeda

Kategori:

Vår lilla olycksfågel var på väg på 3-årstest idag i Kungälv. Hon skötte sig super, var inte i närheten av att riva hur de än höjde.

Hon visade upp en riktigt fin trav och galoppen var stadig och rund.

Andromeda fick följande poäng

Typ:  8
Huvud hals bål: 8
Extremiteter: 7
Skritt: 7
Trav: 8
Galopp: 8

Hoppning:  8/9

Det blev 46 poäng och klass 1 i dressyr och
48 poäng och diplom i hoppning.

Domarens kommentar var:
"Man upphör aldrig att förvånas som hoppdomare, här kommer det in en häst med gedigen gångartsstam och dessutom blind på ett öga och litar fullständigt på sina förare och hoppar så bra."

Kenth red på ridprovet och förutom lite strul i galoppen så gick det bra.

Kan inte hjälpa att man blev lite tårögd


Bilder på storhästarna från igår också

Kategori:

Om ni vill ha fler bilder på er, så skriv eran mejladress, så skickar jag :)


Hoppträning på Stuteri Light den14 maj

Kategori:

Träning på Stuteri Light

Kategori:

DRESSYRTRÄNING FÖR ANKI TIFELT

PÅ STUTERI LIGHT

TISDAG 25/5 från kl.15.00

Intresserad? hör av dig för bokning till

Kenth 070 62 55 267

Kattungar

Kategori:Kenza har fått 4 st kattungar, Erika har tagit kortet, det är nog bara hon som har set dem ännu.


Treårstestet 16 maj

Kategori:

Nu ligger startlistorna ute på http://www.bdv.st/

Marianne Siverhav startar 15.55 och vi 16.30.

1 maj

Kategori:

Idag kändes det som om våren är på gång, Kenth har gjort riktigt fint nere vid ridbanan i diket. Och Erika och Ebba tog en cykelutflykt med fika.

Marsvinen har fått nytt hem hos Petras tjejer Nellie och Amanda och det var nog skönt för dem, idag hade de fått klovård, var nog välbehövligt, jag har ju knappt kunnat hålla i dem utan att de har sprätt iväg. Sen skulle de få bo hos en kanin.

Idag var Vilja riktigt fin, har slitit med henne några veckor och haft problem med en hel del. Hon har varit dragig i handen och inte riktigt loss, och så gapat med kandaret. Jag har tränat minst en timme varje dag som jag har haft tillgång till henne.

Så igår släppte det plötsligt, jag tog av sporrarna och då stängde hon plötsligt munnen, det är inte alltid att prpblemet sitter där man ser det, och det löser faktiskt sällan problemet att byta bett. Iallafall får jag nog prova att rida med väldigt små sporrar ett tag, hon kanske är känslig i pälsfällningen. Idag red jag bara 20 minuter och hon var så fin, uppe framför mig och luftig i galoppen.

Sen har jag haft träningar hemma och på klubben och igår i Färjelanda. Imorgon ska jag döma på Tjörn igen. Förra helgen var det ponny och imorgon ridhäst.


Bilder från träningen förra helgen

Ebba och DivaBella och Celine


Olivia och PärlemoBella och CelineEbba och Diva
Paula och BellaSofia och Vilja
Sen undrar jag vad Kenth gör med benet, skänklar eller hoppar...
och här också...
Paula och BellaOch här är ett riktigt Vilja snirkel hoppOch här är ju ett mysigt hagkort