Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Hästarna

Kategori:

Igår åkte Andromeda till hingststationen på Tjörn och betäcktes idag med Saigon. Så nu hoppas vi att hon blir dräktig snabbt. Vi får utnyttja stimulanspaketet på henne, så vi fick välja en stimulanshingst. Det gör att vi får lägre pris på betäckningen samt att hon får starta kvalitets och Breeders unghästschampionaten ett år senare.

Till veckan kommer vi förmodligen även att köra iväg Pandora på betäckning, ifall hon inte håller för ridning efter sin skada så är hon iallafall betäckt. Vi kommer att fortsätta utbilda henne inom dressyren ändå i höst, men hon får hålla sig från hoppningen.

I veckan hade jag en kväll med programträning i U-valla, de fick rida valfritt program och sen fick de goda råd och tips på vad de skulle träna mer på.




Träning på ridbanan På denna bild har Sofia fångat mor och dotter (Pandora och Andromeda).




De dagar som Pandora funkar, så är hon super att rida, hon är så mjuk i traven och galoppen är stor och härlig, men vissa dagar funkar ingenting och då är det lika bra att ställa in henne i stallet, för i galoppen blir hon som en studsboll med baken högt upp i luften och kan inte alls galoppera. Traven funkar dock alltid nu, så hon blir jämnare och jämnare. Galoppen har hon nog problem med för att den är så stor så hon får inte riktigt koll på benen.

Men visst har Pandora musklat sig fint.



Här kom grannarna på besök en stund och ny hinderpark är beställdes från Safety system, hoppas att den kommer snart.



Vilja tycker inte om vattenhindret, och när det dessutom står en solstol bredvid tycker hon att det är superläskigt, men hon hoppade iallafall. Duktig flicka.

Kommentarer

  • A-C säger:

    Va roligt med föl! Hoppas hon tar sig=)

    2010-05-31 | 09:14:55

Kommentera inlägget här: