Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Hagbilder och Vilja

Kategori:

Vilja och jag var i Nordhallande igår och red MSV A:1, det var väldigt varmt i ridhuset när vi red fram och hon andades lite tungt så jag blev lite orolig att hon inte skulle orka, men hon kändes riktigt fin när vi gick in på banan och tittade till lite extra på plakaten på väggarna och blev lagom på tårna.

Förutom att hon backade i första halten så gick programmet bra och jag lyckades hålla henne uppe framför mig i piruetterna också och fick 6 och 7 på dem, t.o.m skritten funkar nu och jag kan äntligen få henne i samlad skritt såtillvida att jag får en 6:a på den. Fick 64% och kom 4:a (tyvärr bara 3 placerade), men super nöjd.

Här är lite bilder från beteshagen

Willbur


Och så Donna Daisy som är hos oss på utbildning och "Fia"

Fölvisningen

Kategori:

Idag har hela dagen gått åt att fixa hästar inför fölvisningen, 4 hästar skulle tvättas och flätas, Carina Lundqvist kom och hjälpte oss att fläta, himla snällt.

Vi fick snabbt baxat in dem i transporten, än så länge är det ganska lätt att lyfta fölen och mammorna sköter sig väldigt bra. Vi fick ju givetvis köra med två bilar ner och Anna Kronlid, Carina, Sofia och jag och Kenth var hästteamet idag.

Vi kom iväg i tid och var framme en timme innan utsatt tid så det var gott om tid att fixa det sista, Palatino skulle in först och när vi stod och väntade så var det en broms som var väldigt efterhängen och följde med in på banan och irriterade Palatino, vi visade honom i och han uförde sig bra och fick ett fint tryck i traven tyckte vi, men poängen var vi inte speciellt nöjda med, han fick 877778 = 44 poäng.

Sen var det Sandros tur och vi började visa honom i skritten och sen släppte honom i trav, men han ville inte trava utan föll in i galopp, när vi väl fick honom i trav, så var han oren och domaren avbröt provet, men gav oss rådet att åka på en ny bedömning lite längre fram i september, han sa att de 4 första betygen var 8:or, så det var lovande, vi åker nog och kollar upp honom och sen får det nog bli en ny bedömning, så kan det också gå, trist.3:e tävlingsdagen med Vilja

Kategori:

Idag stod regnet som spö i backen när vi vaknade, och jag skulle starta 8.24, tur att jag skulle rida Msv B:5 och slapp förstöra hatt och frack. Nu var det kavaj och hjälm som gällde.

Framridningen funkade inte riktigt, fick henne inte med mig, men som tur var kom Anki och hjälpte mig få ordning på formen igen, det var ju bara att få igenom högersidan så gick hon fint igen. Tror Vilja fungerar bäst när det spöregnar, och hon gick igenom programmet utan några större missar, fick tyvärr 5:or på slutorna och det drog ner. Men i övrigt var det helt ok, fick drygt 63 % och låg på placering tills det var 2 ekipage kvar, men då puttades jag ner till en 8:de plats av 28 starter, skönt iaf att helgen slutade ganska bra. Fast hon ruskade på huvudet lite idag också och det var definitivt inte en fluga ute...

Ska prova med bomull i öronen tror jag.

Det tog drygt 4 timmar hem och var mycket trafik, men väl hemma hade jag kvällen fullbokad med träningar och Kenth tog in och tränade fölen att springa, dags att träna inför nästa helgs utmaning FÖLVISNING.

2:a dagen i Laholm

Kategori:

Vilja var superladdad när jag satt upp på henne och for iväg några gånger på framridningen, det var nog för lite med en skrittprommenad på em.

Anki hjälpte mig på framridningen och hade hörsnäckan med, Vilja kändes riktigt fin när jag gick in på banan, så bättre förberedd kunde jag inte vara. Idag var det Prix st George.

Framridning:Trav och skrittprogrammet flöt på väldigt bra och början på galoppen också. Men när vi kom till piruetterna så hände något, Vilja började ruska på huvudet och dök ner, hon gör så ibland och verkar irriterad i öronen, vet inte vad det beror på, det verkade inte vara så mycket flugor trots värmen, men kanske svetten rinner eller något.
Någon som har något tips?

Iallafall så ställde det till det rejält och piruetten blev dålig. Nästa piruett drev jag på henne innan och sen samlade och så började ganska bra, men sen gjorde hon samma sak, började ruska på huvudet och dök ner och stannade...

Sen lyckades jag få kontakt med henne igen och första serien gick bra och fick en sjua, men sen började huvudrusket igen och hon bytte som hon ville i sista serien.

Imorgon har jag lånat en flughuva och ska se om det går bättre.

Vi fick iaf drygt 59 % och får väl vara nöjd med det med 3 rejäla missar.
Dressyrmeeting i Laholm

Kategori:

År på meeting i Laholm, en väldigt fin anläggning som i används endast som tävlingsanläggning, stort ridhus med platts för två 60 m banor och två dressyrbanor mute med terratex underlag, och två stora framridningsbanor ute. Det pågår 3 klasser samtidigt och är allt från LB - Grand Prix under 5 dagar. Vilja står i en utebox vid ridhuset som tur är med cementgolv annars hade hon väl grävt sig ut. Hon var bedrövlig i transporten på vägen ner och hade dragit bak alla höbalar så de låg under henne och vi fick till slut köpa plastsäckar och lägga det i bilen... nystädade fräsha bilen.


Men nu är vi iallafall här och jag gjorde min första start i morse i Msv A:1, vi började ganska bra i traven men hon blev lite matt i skolorna, och fick äntligen till samlade skritten ganska bra. Men i galoppen strulade jag till det slutan gick bra men piruetten blev en gunghästpiruett, det som vi nästan hade jobbat bort, sen blev det kaos och jag gjorde nästa piruett när jag skulle göra en galoppökning, så felridning. Serien med byten i vart 3:e gick däremot super.

När jag hade hälsat och skulle rida ut sa domaren att jag hade på felridning för att jag tog för lång tid på mig att rida in efter startsignal... inte kul, borde inte göra en sån miss när man är domare själv! Felridningarna gav mig 18 poängs avdrag, hädanefter ska jag se till att jag har rätt galopp och starta direkt när jag får signalen, lite sura missar, fick ca 60 % trots det.

En bild från dressyrbanorna, Anna Tifelt rider på närmsta banan.Royal Faith på Åby

Kategori:

Fia har varit på Åby idag för kontroll, hon var i dit i maj innan hon kom till oss och då fick vi beskedet att hon kunde provas att sätta igång igen, men när vi gjorde det i somras så tog det inte länge förrän hon var rejält halt, 2 veckor varannan dag ca 15 minuter och det gick inte alls.

Idag när hon kollades på Åby var hon rejält halt och de skulle skicka iväg pappren för triangelmärkning. Så nu får Fia sköna dagar hos oss och enda jobbet blir att passa sina föl. Det är ändå skönt att veta men synd att inte detta fina dubbeldiplomstoet fick komma ut på tävlingsbanorna.

Bilden är Jennys från 3-årstestet.


Back in business

Kategori:

Så nu är semestern slut för min del och rutinerna återvänder. Jag åker hemifrån vid 6.30 och är hemma igen vid 18 och då ska man träna och fixa i stallet. Ikväll är det träning för Anki och till helgen är det 3-dagars tävling i Laholm, så vi beger oss söderut redan på torsdag kväll.

Som det ser ut nu har vi 4 hästar installade + Pandora och Andromeda med sina föl på lösdriften. Pandora klarade inte av betet utan vi fodrar henne nu med fritt hösilage + 7 kg ! kraftfoder/dag, hon börjar sakta, sakta lägga på sig. Fölungarna går det däremot ingen nöd på de har gott hull, så de tar väl det de behöver.

AndromedaHon hade lite unghästvårtor på nosen på bilden, men de är borta nu.


Klivija är skadad och står i sjukhage, Diva är inne på nätterna för att vi är rädda för fång, och nu som sällskap till Klivija.

Vilja är inne för att hon ska orka tävla och Fabiola är också inne för att hon har tävlat, men nu är det tävlingsuppehåll för henne och hon ska nog få gå ner på betet.

Det har kommit en ny häst till stallet igen Donna Daisy, ett 3-årigt skäcksto som ska stå hos oss ett tag på inridning, Kenth red henne första gången igår och det var inga problem hon skrittade och travade snällt på spåret.