Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Tävling i Nordhalland

Kategori:

En hel helg i Nordhalland med tre av våra hästar. 
Sofia och Credo som red en Msv B2 och Msv B4. Hon var inte så nöjd efter första klassen för Credo var seg och bjussar inte till alls. I framridningen till andra klassen red hon mer tempoväxlingar och det såg mycket bättre ut. Credo såg spänstig ut och gjorde fina skolor och längningar, men det blev tyvärr lite missar istället, hem och trimma byten och skrittpiruetter.


Johanna och Don Bellisimo gjorde en fin ritt i Msv C och gick en placering där, jättekul. Grattis!

Kenth och Vilgot var inte direkt nöjd, han hade en bra känsla men såg tydligen inte lika bra ut. Han red en Msv C 1.

Igår tävlade jag och Vilja i Intermediare 1b och jag tycker verkligen att det är kul, Carina hängde med och det är kul när hon är med och håller ordning på mig, började bra med att välta ut den blöta betforn över alla mina saker i transporten och då var det typ 40 min kvar till start, typiskt mig. Men framridningen hanns med ändå men fick inte riktigt den energin som jag behöver i passage och piaff, men vet att hon kan bättre, har en helt annan energi hemma. Men galoppprogrammet gick jättebra saxen, serierna och piruetterna allt flöt på och hon var fint framför mig. Men sen typiskt en taskig halt på slutet, bara för att jag skulle rätta till den så blev det en fyra. Man måste ju rida klart !
Men kul är det och njuter varje dag jag rider och tränar med min häst.


Grävning

Kategori:

Det går undan onsdag morgon ser det ut så här

Tur att han som gräver är van vid djur och håller koll på att hästarna inte blir rädda. 
Gruset har börjat komma till ridbanan, ska vara duk och 0,8 och sen fibersand som ridunderlag.Start av ridhusbygge

Kategori:

Äntligen drar det igång, grävaren är här och har jämnat till infarten genom grushagarna och börjar ta bort matjorden.

Lördag

Kategori:

Har fått hem en provsadel igen, nu har jag provat följande sadlar på Vilja
 
Equipe, 2 olika modeller, funkade tyvärr inte på Vilja hon var inte nöjd, men jag tyckte att de var mycket sköna.
 
Erre Plus, hade tur och fick prova Toffefés sadel och den är jätteskön och Vilja funkade bra med den, en mjuk sadel med ganska djup sits, man sitter mycket bekvämt, tydligen bra på breda hästar.
 
 
Passier Optimum 2, funkade jättebra, Vilja tyckte om den och var mjuk och rörlig direkt, och jag satt bekvämt.

 
Childeric DFI 17 tum
 
 
 
 
 
Det här är en DFI 18 tum
 
 
 
Idag tränade både jag och Kenth i Lysekil för Anki, det var givande. Här är en liten filmsnutt från träningen på saxen.
 
Idag fick vi en ny känsla i passagen, den blev mer samlad och alldeles jämn och kanske tack vare childericsaddeln så satt jag för en gångs skull still i sadeln i galoppombytena i varja
 
https://youtu.be/yn14HpNx6-w
 
 
 

Romanza Light

Kategori:

Romanza Light är såld till Jane och idag kom de ner för att besiktiga och hämta henne. Besiktningen gick utan problem och hon fick sällskap den långa vägen till Tärnsjö med en av Jane's hästar. Allt hade gått bra och hon är nu på plats i sitt nya stall.
Det känns lite sorgligt för jag tycker att det är en mycket vacker häst och verkar ha ett bra psyke. Hon kommer nog att bli ganska stor och bara den senaste veckan har det hänt en hel del med hennes gångarter. Men hon kommer att få ett bra liv hos Jane och det som var roligt var att Romanza stegade rakt fram till Jane när hon var och tittade på henne första gången trots att det var flera andra med.
 
Sofia hann idag ta några kort på henne i studion och här är en av dem.
 
 
 
Men i höst kommer vi ändå att ha fullt upp med storebror Qlever som blir 2 år och ska börja att jobbas med i höst, Qlever har ett fint steg men framför allt ett skönt gung i gången som jag tycker om, ser elastisk ut.