Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Charlotte träning

Kategori:

Så var det äntligen bokat en träning för Charlotte, kul att hon kunde komma till Lysekil, hoppas nu att många tar chansen att prova på att rida för Lotta. 
 
 
 
 

Spot Light

Kategori:

är såld till Carina Johansson i Sollebrunn och vi önskar henne lycka till med honom och vet att han kommer få ett underbart hem och bli behandlad som en prins. Spot Light med sin speciella fläck på magen och sitt vänliga sätt.
 
Här kommer lite foton från Spot Lights liv hittils
 
Spot Light
f.2013
e- Sir Oldenburg u. Royal Faith ue Akribori
 
 
 
 
 
 
 
 

Spot Light

Kategori:

Idag ska Spot Light besiktigas, det får vi hoppas går bra. Carina som har varit och tittat på Nora fastnade för Spot Light istället och vill köpa honom. Han är ju en snäll och mysig häst och så snygg dessutom. Fia får väldigt fina föl.
 
Så om besiktningen går bra så ska Spot Light flytta till Sollebrunn.
 
 
Dessutom ska katterna steriliseras idag och får inte gå ut, de går omkring och stressar mig och krafsar på dörrarna, men de får vara inne tills vi ska iväg till veterinären i em.
 
Det ska sättas in en kattlucka i källaren med chip lås så de ska chippas också.
 
Och så lite ridhusnytt, den 26 februari håller vi tummarna för att bygglovet går igenom.
 

Alla Hjärtans dag

Kategori:

I fredags dök det här upp i brevlådan, nödvändiga saker när man ska tävla, döma och visa unghästar.
 


  1. Nya TR, blir nog kvällslektyr många kvällar framöver för det måste man kunna vare sig man tävlar eller dömer.
  2. Medlemskort i ASVH måste man ju ha om man föder upp och visar Swb hästar.
  3. Inte lika nödvändigt mera feelgood, medlemskort i dressyrringen.
 
I går var min härliga Vilja så fin och jag satt och sjöng när jag red henne, idag fick jag slita för att få samma känsla. Galoppen är hon lätt i men traven är så svår hon är lång och stor i gången, men börjar få en härlig passage och den är betydligt lättare att rida än vanlig samlad trav.
 
Men herregud vad jag avgudar den här hästen.
 
På bilden har Vilja ett PS Kandar och Sprenger bett och stång 
 
 

Både igår och idag var vi i ridhuset med Nora idag var det en spekulant med och tittade på henne, vi har ju tagit bort vargtänderna på henne så hon har vilat några veckor, ca 6:e gången Elin rider henne nu. Det funkar bra i alla gångarter, skritt, trav och galopp i båda varven, men en hel del jobb kvar inför 3-årstestet.
 
Hon är verkligen en härlig häst, öronen framåt hela tiden och tycker allt är spännande och kul, speciellt roligt tyckte hon att speglarna var och tittade väldigt mycket på sig själv varje gång hon gick förbi.
 
Sen släppte vi Spot Light på ridbanan och vad han tyckte det var kul och showade rejält för de som var och tittade på våra hästar.
 
 

Tornado åker hem

Kategori:

Kent och Elin har jobbat med Tornado under 3 veckor, Han var ganska grön och Kenth började med att jobba honom från marken med longering och övrig hantering.
 
Han var lite stökig i början och det blev både hovslagare och tandläkare och det var nog munnen som var problemet den här gången, för efter det var han hur fin som helst att jobba med. Det blev Elin som fick sitta upp på honom och med hjälp av Kenth rida under de här veckorna. Han verkar ha lätt att gå i form och fin bjudning. Dessutom mycket snäll och trevlig att hålla på med.
 
Nu följer han med ut i skogen och travar och galopperar villigt på banan och faktiskt travar över någon bom också.
 
Nu är han ridbar i alla gångarter och fick åka tillbaka till sin ägare igen. 
 

Mera på söndag

Kategori:

Clear around på Lysekils Ryttarförening och det var 4 st med från vårt stall
 
Ida och Sandro gjorde sin första start, Kent och Andromeda, Elin och Qvicksilver och så Linnea och Delizia, 
 
Det gick toppenfint för alla fyra
 
Här är Kenth och Andromedas ena 0-fels runda
 
 
 
 
 
 
 

Vilja

Kategori:

Ett litet klipp från dagens träning, nyttigt att se, hon ser fin ut i passagen i början, och en bra övergång ner till piaff,
men sen blir hon kort i halsen i igångsättningen och hamnar på bogarna och har alldeles för kort hals i ökningen, men det jobbar vi med.
 
Alla serier bra idag 4:or, 3:or 2:or och ettorna som blir lite korta men ganska raka och inga dubbelhopp :) 
 
Vilja är spänstig och energisk men blir som sagt alldeles för kort i halsen iblan och så jobbar inte bakkärran så mycket som den ska.