Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Ridhus

Kategori:

Betonghögen ska bli ett ridhus, och efter en svettig dag igår när jag först sms:ade på morgonen att vi skulle ha det då var de sista två "ridhusen" tingade och skulle till Strömstad, men för säkerhets skull så kunde vi höra av oss efter kl 13, jag ringde vid 14 tiden när jag var på väg till Färgelanda för att ha träningar och då hade inte hon som hade tingat dem fått lån... Vår lycka blev det iaf och vi bestämde oss för att köpa det lilla med siporexblock, och fick köpt en extra stomme också, det kommer att bli kanon. Det kommer att bli en byggnad på 26x50 m. 
 
Har givetvis haft hjälp av en snickare som har ställt de rätta frågorna till säljaren, för det kan inte vi. Han ska även ta på sig jobbet med monteringen, toppen.
 
Det kommer att bli ett isolerat ridhus, så himla skönt :) med murade väggar och murad stomme och isolerat tak, Så vi kan ha värmefläkt i vårt ridhus.
 
Nu ska det sökas bygglov och se om mi kan få tag på en grävare som vill ta på sig jobbet till vettigt pris.
 
Det här kommer att bli kul. Tusen tack till Ann-Charlotte och Micke i Krokom, för att ni tipsade om det här.

Men idag håller jag tummarna för Kent som ska iväg och tävla Andromeda i Färgelanda och själv har jag tre hästar att rida och behöver klippa Credo så att han ska orka tävla imorgon, och så iväg och ha några träningar i Rotviksbro.
 
Ha en bra dag :)

Kommentarer

  • Nina säger:

    Wow! Vilken dag, eller en vanlig vardag i lyse :)
    Vad har du köpt idag? Äh inget speciellt, bara ett ridhus :)


    Grattis!!!!

    2014-09-13 | 08:19:51
  • Veronica Frostborn säger:

    Härligt med ridhus i höstrusk och vintertider. Vi har börjat kika runt på vad det finns för paddocklösningar till bra pris samtidigt som vi ska grusa upp vinter hagarna. :)

    2014-09-13 | 10:02:04
  • Jennie säger:

    Waah! Vad kul!!

    2014-09-13 | 11:35:27
  • Tina säger:

    Häftigt !!!! Nu har ni lite tur !! Det är ni värda

    2014-09-13 | 12:44:50

Kommentera inlägget här: