Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Djursjukhus och Riksföl

Kategori:

Igår ringde veterinären från Helsingborg på eftermiddagen när jag var på väg hem, status var att det var en kraftig infektion i armbågen, men det verkade inte som den hade hunnit förstöra något i brosk eller ben, det var tur att hon kom in på en CT röntgen så snabbt för där kan man se på ett tidigt stadium vad som är angripet. Det verkar också som det bara är lokaliserat i den leden och har inte spridit sig.
 
Nu har de skrapat rent med en titthålsoperation och spolat och satt in två olika antibiotika kurer, Carisma verkar ha bra värden i övrigt på lever och njurar så vi och veterinärerna är hoppfulla och sa att mellan 70-80% att hon skulle bli helt frisk, får väl hoppas att vi har procenten på vår sida den här gången. Som ett skämt mitt upp i elendet så hade man vunnit om man hade fått de procenten på en dressyrtävling, så vi får väl hoppas vi vinner tävlingen mot bakterierna :-)
 
 
 
 
 
 
Vi kvalade ju båda våra föl till Riksföl i Mantop men vi hade bara tänkt åka med Carisma, men för att ha lite glädje också med våra föl så byter vi och åker med Romanza istället, det är på Söndag och vi åker redan på lördag så de får chans att vila lite efter den långa resan.
 
Det är ju första gången vi går vidare till Riksfinal och så med båda två och det känns mycket spännande.
 
Det kommer även att Websändas återkommer när vi får en länk.
 
ROMANZA LIGHT
 
Ida Nicander har tagit bilderna
 
 
Romanzas mamma Briona
 
 
 
 

Kommentarer

  • Tina säger:

    Fortsätter hålla tummar. Stort lycka till på riksföl!!

    2014-09-04 | 18:03:30

Kommentera inlägget här: