Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Tisdag

Kategori:

Ösregn ikväll igen, var uppe hos hästarna som går på ängarna, unghästarna, de dräktiga stona och fölet, de verkar må toppen där uppe, var fundersam om de kunde gå kvar eftersom det regnar så mycket på nätterna, men de har hösilage och får äta upp den här balen också innan det blir lösdriften, de får gå ner dit till helgen.

Andromeda och Vilja har fått massage idag och vi har ju varit lite oroliga för Andromeda hon har varit spänd i hela kroppen, hård och stum och det har känts som hon har varit för kort i överlinjen som att musklerna dragit ihop sig, och när Ulrika började var hon riktigt orolig för henne och vi diskuterade om vi skulle ta muskelprov på henne, men sen hittade hon problemen, hon hade en muskelskada i höftleden vänster bak och kramp i ryggmuskeln under sadeln på höger sida inte konstigt att hon har sett stel ut. Vi ställde iaf av henne förra veckan för hon har haft en tuff höst, och Ulrika fick loss allt på henne och nu ska det vara ok, men det får nog ändå bli ett muskelvärde när veterinären kommer.

P-O (grannen) var här med grävskopan och hjälpte oss laga ett hål till på avloppsröret och grävde igen där sen, så nu börjar det se bra ut, bara ett hål kvar nedanför ridbanan där nya dräneringsbrunnen är och det ska också fixas till i veckan.

Sen fick vi på kvällskvisten överraskande leverans av två rundbalar halm som vi snabbt la ut i lösdriften, så nu är det bäddat och klart där, det var Ingmar i Skal som kom förbi alla grannar efter vägen och lämnade av halmbalar, det händer saker på landet, kul med snälla grannar, Peter och Annlouise var också ner och körde in balarna.
 
Skulle haft 2 träningar hemma men det gick inte, så himla blött. Jennie red en liten stund så vi fick stämma av lite.

På torsdag och fredag tränar jag för Bo Jenå ett bra komplement till min vanliga tränare Anki Tifelt som har hjälpt mig hela vägen upp till Intermediare.

Träningstider i Sotenäs Torsdag 19.15, Fredag 14.40.
 
Har anmält mig till tävling i Nordhalland nästa helg. den 7 okt Msv A igen. Sen är det nog bara en tävling kvar i oktober i Falkenberg, bokade nyss en stuga på stranden i Falkenberg, den var billig i slutet på oktober, hoppas bara att det är värme i den.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: