Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Chic Fiona e. Figaro R - Bellini

Kategori:





Chic Fiona e. Figaro R - Bellini som har varit hos oss en månad på träning, var iväg på 3-årstest förra söndagen. Endast Kenth har jobbat med Fiona och jag har haft Wilbur så nu kommer lite uppdatering från Kenth.

Fiona skötte sig utmärkt, hon var sutten på några gånger med ledare innan hon kom till oss och sen har Kenth ridit henne ca 8 ggr och hon har en fantastisk ridbarhet, hon går i form i alla gångarterna och gjorde ridprovet med bravur, en av de få hästarna som inte reagerade på blåst i plastbanden på ridprovsbanan, fick mycket beröm.

Med det vill jag säga att vi aldrig har så bråttom med våra unghästar, är mer mån om att de ska bli hållbara som vuxna, jobba korta stunder och inte så många. I vanliga fall så brukar vi börja i jan/februari lite lugnt, men med Fiona gällde det att skynda långsamt eftersom hon hade haft en sträckning och vi hade bara en månad.

Hon jobbades nästan varje dag med longering, några gångers löshoppning och ridning men max 20 minuter.

Chic Fiona fick 46 poäng med en 9:a på skritten.

Vi ska låna Fiona för att ta ett föl på henne, eftersom hon har ett sånt bra psyke och Florestan är en intressant stam. Förmodligen betäcks hon med Don de Jeu

Chic Fiona på 3-årstest i Karlstad, Sofie Karlsson har tagit bilderna.






Kommentarer


Kommentera inlägget här: