Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

December 2012

Kategori:

Dags att summera året, det har varit ett spännande år med många tävlingar
 
 
 
 
Vilja har debuterat Intermediare I i somras med godkänt resultat och har kvalat till Intermediare Ib, Vi har tränat mycket och hon har blivit ett muskelpaket, men det var några saker som fattades.
Hovarna omarbetades för att få henne att bära sig bättre, tyngdpunkten förflyttades framåt på hoven och de blev smalare, Sen fick vi problem med munnen och Vilja började lägga över tungan så då fick vi hit en tantekniker som fixade munnen på henne, sen började placeringarna komma kom 4:a i st George på DM:et i september, och 2:a i st George på sista tävlingen för året i Göteborg.
 
 
 
 
 
Andromeda har gjort en fin säsong, hon tränades inför kvalitets och Breeders (hoppning) för 4:åringar och hon fick klass 1 på både gångarter och hoppning. Dessutom gick hon vidare i hoppning och startade i Semifinalen på Grevagården, Sen har hon fått vila i höst, men nu har hon så smått fått sätta igång igen.
 
 
Credo en 5-årig lusitanovalack köptes i våras, han var då halt och en riktig utmaning. Vi började direkt jobba med hans hovar och höll på med det hela sommaren medan han vilade och bara gick i hagen, Han tappade skorna nästan varje dag och jag slog på dem. i slutet på sommaren satte Sofia igång honom lite lätt och längre fram på hösten började Sofia och jag att jobba honom i dressyr. Han visade sig vara otroligt lättlärd och har en stor önskan att vara till lags, så det går fort att lära honom, sen måste han givetvis bygga upp en massa styrka också. Men han har fina gångarter och är härlig att rida. Sofia avslutade hösten med att rida KM en LB:1 med honom och vann med 69,6%. Det var roligt på deras första tävling ihop, och Credos första överhuvudtaget.
Nu har även han fått vintervila.
 
 
 
Sen har vi ju våra fina föl, Royal Faiths hingsföl Lensky e Corlensky G som fick 9:a på typen och så Divas föl Vivaladiva en tuff liten tjej.
 
 
Sandro och Palatino var på hingsbete i somras och kastrerades i höst, allt gick bra och nu växer de så de knakar. Palatino ser ut att bli helt svart och Sandro ser nästan exakt ut som Andromeda.
 
Vi har unghästarna på lösdriften och Lensky helt avvand, men Viva håller vi på att vänja av.
 
Vi har grusat upp hagar och det blev bra men ganska exakt dubbelt så dyrt som de sa, och dessutom mycket problem efteråt med avgrävt rör och vattenläcka så det tog det mesta av vår energi i somras. Men nu är det gjort och det blev bra grushagar men dräneringen som grävdes på baksidan fungerar inte alls.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: