Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Credo mm

Kategori:

Veckan som gått har varit tuff hönsen har dött för oss och det är mycket att göra med hästarna, Vi har avvant Fia och Lensky och även börjat med Diva och Viva, sen har Sofia fotat och vi har lagt ut annonser på de som ska säljas, Det börjar bli kallt ute och vi funderar på hur vi ska klara vattnet i vinter men har nu iaf beställt värmekabel 60 m självbegränsande som ska ha en inbygd termostat och bli varm när det är kallt ute, den ska alltså reglera sig själv. Jag hoppas att den kommer till veckan för nu är det -7 grader.
 
Sofia och Credo gjorde sin första tävling idag. KM på Lysekils RF, hon har tränat mycket och fått till de stora flotta gångarterna på honom. De vann KM:et på 69,6 % det var mycket bra, jag tror faktiskt att det är bättre än jag någonsin har haft, så det är lovande för framtiden.
 
Här är filmen
 
 
 
Hönsen
 
Det har varit lite sorgligt den här veckan när Kenth kom upp till hönshuset i onsdags så låg det 7 döda hönor + en tupp i hönshuset, de har inte ens fått vara ute på sistone för att vi har blivit av med flera stycken i hönsgården om det har varit en hök eller något, men nu var de inte ens uppätna de var bara dödade. Tydligen kan minken göra så men vi vet inte säkert. Dagen efter var 4 till dödade och K flyttade ner de överlevande till Divas box som ligger som ett eget rum, så nu får de bo där istället, har väl bara ca 15 st kvar nu, trist. Och den fina vita stora hönan blev också dödad. Mycket sorgligt, men de som överlevde är förhoppningsvis i säkerhet nu.
 
Jag var i Tanu och hade träningar idag, som sista häst kom det in ett Lusitanosto och det visade sig att det var ett 7:årigt sto som var syster med Credo, samma mamma. www.lusitanoval.se,
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: