Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Back in business

Kategori:

Så nu är semestern slut för min del och rutinerna återvänder. Jag åker hemifrån vid 6.30 och är hemma igen vid 18 och då ska man träna och fixa i stallet. Ikväll är det träning för Anki och till helgen är det 3-dagars tävling i Laholm, så vi beger oss söderut redan på torsdag kväll.

Som det ser ut nu har vi 4 hästar installade + Pandora och Andromeda med sina föl på lösdriften. Pandora klarade inte av betet utan vi fodrar henne nu med fritt hösilage + 7 kg ! kraftfoder/dag, hon börjar sakta, sakta lägga på sig. Fölungarna går det däremot ingen nöd på de har gott hull, så de tar väl det de behöver.

Andromeda



Hon hade lite unghästvårtor på nosen på bilden, men de är borta nu.


Klivija är skadad och står i sjukhage, Diva är inne på nätterna för att vi är rädda för fång, och nu som sällskap till Klivija.

Vilja är inne för att hon ska orka tävla och Fabiola är också inne för att hon har tävlat, men nu är det tävlingsuppehåll för henne och hon ska nog få gå ner på betet.

Det har kommit en ny häst till stallet igen Donna Daisy, ett 3-årigt skäcksto som ska stå hos oss ett tag på inridning, Kenth red henne första gången igår och det var inga problem hon skrittade och travade snällt på spåret.

Kommentarer

  • Anette säger:

    När det gäller inridning av unghästar måste Kenth ha en förmåga utöver det vanliga. Alla unghästar är ju supersnälla. Bara upp och trava på!!

    2011-08-03 | 07:55:46
    Bloggadress: http://www.essmanias.zoomin.se
  • Anonym säger:

    Idag galopperade jag henne i båda varven, det gick riktigt bra.

    2011-08-03 | 14:35:31
  • Kenth säger:

    Idag galopperade jag henne i båda varven, det gick riktigt bra.

    2011-08-03 | 14:36:05

Kommentera inlägget här: