Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Veterinär igen...

Kategori:

Andromeda kunde fortfarande inte stödja på frambenet idag, ringde veterinären på em och han har nyss åkt härifrån nu. Han trodde inte att det var senskada utan senan kändes bara så för att hon höll upp benet hela tiden.

Som tur var hade han röntgen med sig, och vi röntgade igenom hoven på henne. Det gick inte att se tydligt men eventuellt var det en fraktur bak på insidan. Det gick inte att se något med blotta ögan, och han karvade lite och borrade för att se om det hade gått in någon pinne eller något, men det verkade inte så. Det kunde bara vara en blödning också. Hon fick Metacam och skulle skos med ringsko.

Hon ömmade för visitertången också är väl bäst att säga. Iallafall så hoppas vi att hovslagaren kan slå på en sån så fort som möjligt så skulle jag ringa vet igen i början på veckan. Sen skulle hon stå inne tills hon stödjer på foten och sen i sjukhage. Tror faktiskt att hon tycker det är lite skönt att komma in.

Trolig orsak, frusen och knölig mark. Får nog bli grushagar så fort som möjligt.

Det blåste och snöade här idag, men jag var iväg och red Libert på morgonen, det ven om öronen och snön yrde så det kändes mer som man var i en skidbacke. Han skötte sig bra och vi jobbade i lugnt tempo med skolor och bakdelsvändningar halter och provade på ryggningen, inga problem.

Nu är Kenth iväg och hämtar några värphöns som han har fått och vi ska äta kräftor när han kommer tillbaka, mums.

Kommentarer

  • Nina säger:

    Men nu har ni lite väl mycket otur !

    men vad smidigt att de har bärbara röntgenmaskiner med sig! undra om någon skaffar en sådan hit i jämtland !?



    Frakturer tar iof tid men det läker ju oftast bra! ingen led inblandad antar jag ? en nördig fråga, men reagerade hon när vet tryckte ihop trakterna ? d ska ju vara en klassiker säger de som vet. (Varför jag frågar är för att Lina reagerade inte alls på tången så funderar om det är lika vanligt)



    Hoppas hon har det som läker fortast en blödning!

    2010-11-21 | 07:59:50

Kommentera inlägget här: