Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Onsdag

Kategori:

Ja nu börjar det bli som vanligt igen efter Julhelgerna. 
 
Vilja
 
Igår körde träningen för Anki i Ljungskile igång igen och jag åkte med Vilja och tränade, hon har verkligen blivit stark i traven och har ett helt annat lyft i bogarna, passagen känns som man svävar fram i, men oj vad jag får jobba med vaderna. Galoppen är lättare att rida vi fick en liten aha upplevelse i saxen för den började vi att jobba med, sen gick bytena så där hon blev lite låg och släppte ut vänsterbogen så fick jobba med att få henne rak.
 
Nora, 3:e ridturen
Idag galopperade Elin för första gången på Nora. Kenth har henne fortfarande på longerlina. Det går hur bra som helst. Nora söker stöd i bettet och får i rätt unghästform.
 
Elins foto
 
 
Tornado har fått skor fram och longeras med ryttare på, en snäll häst men gör inte alltid som vi vill :) Men han är ju som en unghäst.

 
Sen åkte Elin med och hoppade Andromeda i Munkedal. Så ikväll tror jag Elin var bra trött för jag träffade henne inte alls.
 
Don Bellisimo fick sig förstås också ett dressyrpass och han var enerisk men ganska stark idag, Vi jobbade med att han skulle lätta av i handen och spåra och så kvaliteten i gångarterna och jobbade i fräsht tempo idag, Idag tränade vi Inga byten.
 
Unghästarna på lösdriften är för härliga, de är bästa kompisar och det är så lugnt där nu när inga mammor är med och bestämmer, alla ligger inne på nätterna i den nya halmen, nu halmas det varje dag lite istället, vi har ju provat olika varianter men det här verkar funka, mockning varje dag och ny halm på kvällen. Fia och Briona är de enda stona som är kvar i stallet nu men de går i en egen hage. 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: