Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Tisdag 25 mars

Kategori:

Våffeldagen idag, men här hade vi den i Söndags när Ida och Bea överaskade oss med att bjuda på våfflor till lunch.
 
Det är ett härligt vårväder här nu och vi njuter, det var en ganska lugn helg faktiskt och inte så mycket inplanerat. 
 
Vilja
 
Nu är vi vid en oöverstiglig gräns igen känns det som vi har som mål i år att kvala till Grand Prix och då måste man rida 2 ggr i Int 1b eller Int ll med över 62%,
Vilja behöver få upp bogarna i både trav och galopp och bytena går på tvären igen, hon faller åt vänster hela tiden. Precis samma som i fjol när vi backade ett steg och gick tillbaka till 4:or och 3:or i bytesserierna. Men nu behöver vi över den gränsen, hon gör alla serier men slänger baken åt vänster och jag kommer inte åt henne. Passagen och Piaffen funkar dock himla bra nu. Ökningarna jobbar vi med att få dem långsammare och med mer undersatta bakben. Överhuvudtaget behöver hon bli lättare i handen och sätta sig mer och hon har en lång rygg och lite svårt för det.
 
Det är inte lätt det här, tror inte att det har känts så svårt någon gång tidigare, nu är vi anmälda i Int 1 b igen i Grums och Lidköping så det är bara att kämpa på.  
 
Credo
 
Credo är superfin i galoppen men traven får vi jobba med, det går inte lika lätt och han håller hårt i högerhanden, jag vände på bettet innan förra träningen (2 delat) och då kändes han lite bättre på slutet. Bakdelsvändningarna går bättre och bättre och ökningarna gör han superfint. På söndag ska jag tävla honom i Stenungsund i LA:3 och LA:4 för första gången.
 
 
 
 

Kommentarer

  • Tina säger:

    Ska du tävla till helgen:)...men det sa du ju inte när vi pratade....men..jag babblar väl på så du inte hinner berätta. Spännande!! Håller tummarna!!!!!

    2014-03-27 | 20:08:05

Kommentera inlägget här: