Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

11 juni

Kategori:

Det är så skönt att alla fölen har kommit ut lyckligt, de ser fina ut och alla verkar friska och starka. Briona som fick föl i lördags har varit så rastlös i hagen och sprungit runt med sin fölunge så hon har varit helt slut, så igår släppte vi ner henne också på betet.
 
Men så i morse kl 5 så började det åska och spöregna, så då fick vi springa ner och försöka få tag på ett ovilligt sto. Fast hon kom efter en stund och nu står de inne och vilar. 

Annars är det ju en hel del på gång som jag inte har hunnit skriva om
 
Andromeda är ute på hopptävlingar nästan varje helg nu och de har bestämt sig för att hoppa i avd B, och Andromeda sköter sig bra, hon har inga problem med höjderna och har gått några bra rundor i 1.00 och 1.10m.
 
Credo går MSV C med Sofia och de har klarat av ett kval mot MSV B, så förhoppningen är att det ska bli en till sen kan vi börja träna byten med honom, han har blivit mycket starkare och utvecklat sina gångarter.
 
Vilja har haft ett tävlingsuppehåll, vi behöver träna passage och piaffen för att få henne starkare, Bytesserierna funkar däremot bra nu. Tränade för Anki i veckan och då kändes det som hon hade fått mer kadens i samlade traven och hon var superfin. Vi tränade lite rörelser för Int II som jag har anmält mig till i Lilla Edet, det var några nya svårigheter där med sluta och piruett på medellinjen. Till helgen är det dressyrpoolen träning igen.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: