Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Vi går mot ljusare tider

Kategori:

Det är fortfarande varmt och skönt men lerigt, Kenth håller undan leran på lösdriften med fyrhjulingen, Idag har det varit fullt upp, Jag hade träning med Irene och Discodancer tidigt på morgonen, och sen lastade jag Vilja och åkte till ridhuset själv.
 
Imorgon varnar SMHI för snö, men det känns ganska otroligt idag.
 
Vilja
 
Vilja är så himla fin nu, hon funkar mycket bra på nya Sprenger stången känns som en bra investering hon verkar lugn i munnen och i kombination med en tvådelad kort bridong känns hon superfin i munnen, trots allt är det viktigt att ha bra utrustning. Bridongen är kortare än stången och det gör att den får plats mellan skänklarna på stången.
Efter den ofrivilliga vilan under julen och några veckor där vi bara jobbat med form och kondition så kunde vi idag  jobba med en del rörelserna igen. Traven är mycket bra, hon är taktmässig och har ett bra sug i handen och jag kan samla och gå fram hon svarar för minsta hjälp bra energi i passagen och övergångarna funkar hyfsat.
 
Galoppen är också mycket reglerbar, vi har dock fortfarande problem med diagonalerna, när jag ska göra seriebyten svänger hon både bogen och baken åt vänster och de sista bytena går nästan inte att göra, men slutorna gick bra, och piruetterna funkade hyfsat och så avslutade vi med 8 ettor och de satt som ett smäck, fast på långsidan då eftersom vi har problem med diagonalerna. Men mycket nöjd och en härlig ridkänsla idag
 
Sen körde vi hösilage till alla hagar det tar sin tid och det är många hösäckar som ska packas till kvällarna nu när alla stona står inne. Ja nu är nästan den sista fölungen Flash Light också avvand, Fiona har stått inne en vecka på nätterna och idag fick hon gå i hage med Briona och Fia, men Flash hade gått igenom 2 gånger så han är inte jättenöjd med den här lösningen. På kvällen fick han dock gå in och dia ur Fiona en liten stund. Hon var så stinn i juvret och man får vara lite försiktig så att det inte blir juverinflammation vid avvänjningen.
 
Flash Light
 
 
I veckan hade vi in och tvättade Flash och filade på hans hovar för tränings skull, han är mycket snäll, lyfte alla hovar och jag fick fila på hovarna. Alla tre fölen är så sociala och mysiga och kommer så fort man går ut i lösdriften och vill bli kliade.
 
Kenth och Andromeda
(arkivbild)
 
 
Sen kollade jag när Kenth red LB:2 på Andromeda och hon var mycket fin idag, Traven funkar bra, men hon fick något spel i första fattningen, men sen gick vänstergaloppen bättre och vilka ökningar...
 
Sofia och Credo
 
 
 
 
Sofia provade för första gången att rida Credo med kandar, han trivs med det och gick mycket bra för henne, de är verkligen ett bra team. Tränade på skolorna funkade jättebra och det flöt på i fin takt han har lätt att böja och så tränade vi på bakdelsvändningar som Credo tycker är mycket svårt. Galopparbete med mycket övergångar och rakriktning, han vill gärna hamna på dubbla spår men genom att rida förvänd galopp och öppna så blir han snabbt rak.
 
Nora
 
Sofia har tagit kort på vårt nytillskott i stallet, 2-åriga Nora. Ett mycket snällt och trevligt sto som vi tror mycket på.
 
f.2012
Zuidenwind - Schwadroneur
 
 
 

Kommentarer

  • Tina säger:

    Energiska familjen!!! Så fin den nya pållen är också.

    2014-01-13 | 19:27:44

Kommentera inlägget här: