Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

4 Januari 2014

Kategori:

Nytt år och vi har varit lite lediga och varit i Duved och åkt skidor en vecka, men vi har haft god hjälp i stallet av Bea, Linnea, Jenny och Andreas, Malin, Thomas och Maj. Tusen tack för det, nu är vi utvilade och fulla med energi för att fortsätta med att jobba med våra hästar.

Vi har 9 egna hästar i stallet och 5 inackorderade nu men vi har annonserat ut 3 åringar, det är alltid lite tråkigt för det är kort tid man hinner njuta av dem, men vi hoppas ha tur att få dem placerade hos bra människor som vill utbilda dem till trevliga hästar.

Det är skönt med lite jullov så man hinner jobba lite extra med hästarna rider gör vi ju alltid men nu har man hunnit städa undan och köra skräp på återvinningen osv.

Vi har städat skräp ur garaget och snart ska det bli en större sadelkammare där.

Sofia har fotat i två dagar i sin häststudio Här är några av bilderna på Credo. Det kommer fler på de andra hästarna som vi har fotat den här gången, Nora, Vilja och Andromeda. 

 
 
och så har vi ridit de hästar som ska ridas, pysslat om några av lösdriftshästarna, och provat lite nya bett på Andromeda och Vilja

Kenth har kört undan leran utanför lösdriften med 4-hjulingen och plogbladet, tur vi fick användning av den, synd att det inte var till snö, det har nog regnat i en månad i sträck och dräneringen tar inte undan längre, diket är fullt, men positivt att det går fint att rida hemma på ridplan, den är mjuk och fin.

Har passat ut ett nytt stångbett till Vilja ett sprenger och bytte till en kortare bridong, idag kändes hon mycket fin, lätt i handen och grejade inte så mycket med bettet, hade även köpt en anatomisk sprengerbridong, men det funkade inte alls, den la sig ovanpå stången och hon blev mycket irriterad. Andromeda provade också bridongbettet som vanligt bett idag, men Kenth märkte inte så mycket skillnad. Andromeda fick iallafall hoppa några språng idag för första gången på nästan ett år, så hon börjar komma tillbaka igen.

Dessutom shoppade jag ett HRS kandar, visst är det snyggt, men tyvärr var det för stort för Vilja, skulle nog behöva ett cob isf, tyckte att det var fint med lack på en skimmel men även som här nedan på en svart häst.

Får nog tyvärr lämna tillbaka Kandaret och bridongbettet, men stången ska jag nog behålla. Hittade en kortare bridong i min bettsamling och den verkade funka bra nu har jag 12,5 cm 2-delad bridong  och 13,5 cm stång, då får bridongen plats innanför stången och det hakar inte ihop. En annan fördel med sprenger är att kedjekrokarna är vända åt andra hållet och nyper inte Vilja i mungipan.

 

 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: