Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Våra tre 1-åriga valacker är till salu

Kategori:


Vi har tre vackra unghästar till salu, vi anser att mödernet är lika viktigt som hingstvalet och använder oss av meriterade ston med bra stam.

Våra unghästar är mycket hanterade och lastade många gånger, de är regelbundet avmaskade, verkade och fått analyserat foder och mineraler. De är uppväxta i stora kuperade hagar.

Vi betalar gårdsbesiktning och de är försäkrad mot dolda fel, vilket är väldigt viktigt om det visar sig att det skulle vara något medfött fel så täcker försäkringen det  om man inte byter bolag.

Clever Light

Clever Hill Q - Briar

Vallack f. 2013, blir 165 - 170 cm

Klass 1 som föl, Snyggt maskulint utseende och rör sig mycket bra. Fux med 2 vita strumpor bak och jämn bläs.
Blir förmodligen 165 - 170 cm.

Mamman Briona e.Briar har tidigare fått avkomma Romeona som vunnit riksföl och i år gått vidare till rikssto finalen på Flyinge (med fina 52 p) som avgörs i oktober 2014.

Fadern Clever Hill Q var bruksprovsvinnare 2011, En gångartshingst efter den i dressyrsammanhang eftertraktade holländske hingsten Uphill. Hingsten har fullblodsinslag på både fäderne och möderne då han är linjeavlad på fullblodshingsten Apollonios xx.

Våra unghästar är mycket hanterade och lastade många gånger, de är regelbundet avmaskade, verkade och fått analyserat foder och mineraler. De är uppväxta i stora kuperade hagar.

Vi betalar gårdsbesiktning och Clever är försäkrad mot dolda fel.

Fler hästar till salu på stuterilight.se
Pris 60 000 kr + moms

 
 
 
Flash Light

Bellagio - Figaro R

Valack, född 2013

Fux (stickelhårig) med vackert huvud blir 160 - 165 cm. Har även en vit strimma på magen.

Fick klass 1 på fölvisningen. Rör sig i uppförsbacke med stor galopp.

Modern Chic Fiona är född 2010 var hos oss under inridning och förberedande för 3-årstest och är en mycket ridbar häst som var okomplicerad att rida in och fick klass 1 på gångarter på 3-årstest med 9:a på skritten. Hon ska i år startas i kvalitets och tränas för gångartstesterna.  Chic Fiona är startad i år som 4 åring i LB Dressyr på över 67% och flera placeringar.

Fadern Bellagio  ägs av Norrehee Dressage stable (Charlotte och Rasmus) och så här står det på deras hemsida

"Bellagio blev 2:a under Bruksprovet dressyr 2010. Han fick 10 p på typen med bl.a. omdömena stor, högställd, ädel, elegant, långlinjerad hingst med taktmässig skritt, samt lätt, rörlig, elastisk och välbalanserad trav. I december blev Bellagio med sin ryttare Rasmus Haid-Bondergaard vinnare av Champion of the Winners med hela 81,8 %!. Fadern till Bellagio är United som tävlas av Edvard Gal"

Det här känns som en spännande och utvecklingsbar dressyrhäst för den mindre ryttaren, en tjejhäst som kommer bli lätt i typen.

Pris: 60 000 + moms

 
 
 

 Spot Light

Dressyr/hoppning

Valack e. Sir Oldenburg ue.Akribori

Född 2013

Modern Royal Faith fick dubbeldiplom som hopp och dressyrtalang som 3-åring och får mycket fina avkommor, de är vänliga och okomplicerade. 

Sir Oldenburg är en multibegåvad segerhingst i Oldenburg, med segrar och placeringar upp till Svår dressyr. Han är I uppförsbacke och har en otrolig bogfrihet. Sir Oldenburg lämnar både hopptalang och gång och är fantastiskt vacker.

Vacker och social häst som troligen blir 165 - 170 cm.

Snygg i typen och speciell med sin vita fläck på magen.

Pris 60 000 + moms

 
 
 

Kommentarer

  • Tina säger:

    så fina allihopa!!!

    2014-08-30 | 20:35:32

Kommentera inlägget här: