Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Hovslagare och Fölvisning

Kategori:

Hovslagar-förmiddag
 
Idag har det verkligen varit ett 12- timmars pass, upp kl 6.30 och äta frukost, sen hovslagare kl 7.00. Credo först ut för verkning och skoning, medan jag gick upp för att hämta unghästar. Beslöt mig för att ta Sandro först för han skulle skos och det tar längst tid. Sandro tycker ju att det är kul att komma in så han gick snällt med. Men sen var det 1-åringarna och det är ju värre att få dem att gå från flocken. Först hämtade jag Clever Light för han har jag en bra kommunikation med ( han gillar mig ) så han följde ganska snällt med ut från hagen och halva vägen hem, sen var det lite strul men till slut fick jag honom att gå sista biten när han hörde hästarna.
 
På Clever var det bara framhovarna som behövdes verkas- Sen upp och hämta Flash light som inte hade någon grimma på sig och inte brukar vara lätt att fånga, men han var bussig med mig och stod still, han behövde verkas runt om och hade en liten hålvägg som Anna fixade till. 
 
Fölvisning
 
Sen in med Briona (och hennes föl Romanza) och Fia ( och hennes föl Carisma) tvätta alla fyra och börja fläta, nu var klockan ca halv 11, och det började bli tight med tid. men fick flätat stona och hade bara fölen kvar när Kenth kom hem från jobbet.
 
Som tur var skulle både Ida och Linnea åka med och när de kom så fick vi flätat fölen också och sen var det bara att last och åka. Vi var framme i lagom tid på Orust och Romanza var först att visas. Stona verkar tycka att det är roligt med tävling och är laddade för att komma in i ridhuset
 
 
 
 
 
 
Romanza fick 23,7 poäng och blev Klass 1
 
 
 
Carisma Light 25,2 poäng
 
Efter gångartsfölen skulle vi visa hoppfölen och då var det bl.a  vår Carisma som skulle visas, vi har ju haft det lite jobbigt när vi har tränat henne för hon har inte velat följa med sin mamma och inte varit så lätt att leda, men vi tränade iaf 3 gånger men tyckte att hon var lite begränsad i sina gångarter, men idag visade hon gångarter som vi inte har sett tidigare och fick 9:a på typen, så vi fick vänta till alla fölen var visade och det var spännande för nu var det snudd på final. Vi hade fått poängen 25,2, men det är ny bedömning i år så vi hade inte riktigt koll på hur långt det skulle räcka, men det blev final mellan våran Carisma och Eleganzia och Carisma blev bästa häst för dagen, det var jättekul och så oväntat. Duktiga Fia :)
 
 
Carisma segrade sammanlagt på fölvisningen och går därmed vidare till Regionsfinal i Mantorp i september.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: