Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Ny häst på Stuteri Light

Kategori:

Idag for vi iväg för att köpa ett nytt sto till Stuteri Light, det föds ju bara hingstar hos oss sen vi flyttade ner från Jämtland. Återigen hittade Kenth en häst som uppfödaren var en gammal bekant från Jämtland, Madde som flyttade från Östersund -95 kom vi fram till idag och vi har inte träffats sen dess, så det var ett kul återseende. Vi visste ju att hon flyttade till Boråstrakten men vi har aldrig träffats på förrän nu. 
 
På den tiden på ÖFRK Östersund Frösö Ridklubb hade Madde en hopphäst som hette Old mans Brandy. Men sen dess har det ju hänt lite, Mamman till Nora heter Nira och är e. Schwadroneur ue.Vivaldi och Vivaldi ger ju mycket fina gångartshästar. Hon har gångartsdiplom och blev bästa häst i Jönköpings län när hon visades som 3-åring. Nira (Mamman) är fortfarande kvar hos Madde och både hon och Nora fick busa i padocken, och hon såg också mycket fin ut.
 
Nora var en väldigt social och trevlig häst, gick snällt in i transporten och stod stilla hela vägen hem. Och framför allt så är hon en kopia av min förra älskade häst Afrodite som jag misste i avelsboxen bara för att hon skulle få ett föl. Både hon och fölet dog vid fölningen. Men den historien ska jag berätta någon annan gång. Men fina Nora ska nu få växa till sig och så får vi se om det blir 3-årstest 2015.
 
Vi fick inga stillbilder för det var full fart på ridbanan, verkar vara en energisk häst :)
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

  • Katarina säger:

    Oh så full av energi :) det är alltså bilder från näör ni hämtade henne? Har ni sommar året runt?
    Jag kanske ska ta med snöoväder när vi kommer i februari...

    2013-12-01 | 10:54:08
  • Jennie säger:

    Grattis till det nya köpet :)

    2013-12-02 | 13:20:11
    Bloggadress: http://stallhallekila.blogg.se
  • Tina säger:

    Grattis vad kul med ny häst hemliga människa..det sa du inte häromdan när vi pratades vid..men det kan ju ha varit för att jag babblade på hela tiden så du inte fick en syl i vädret hahaahah

    2013-12-02 | 20:01:16

Kommentera inlägget här: