Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Byggfunderingar...

Kategori:

Planering för ridhus mm fortgår och vi jobbar med att ta in offerter och kontakter med banken, bygglov har jag lagt på is ett tag för blev lite besviken på Lysekils kommun, som tycker att det är för mycket fornminnen i Lyse för att bygga ridhus, en hel sida från byggnadsnämnden som berättade för mig att det var fornminnen som vi måste ta hänsyn till, men "fornminnena" ligger ovanför vår fastighet och inte där vi vill bygga, där är det gammal flodbotten och lera. Men det blir nog inte lätt med bygglovet.
 
Men lite roligare så börjar offerterna komma in och det är många funderingar hit och dit, Ridhuset ska iaf vara 60 x 20 invändigt det är iaf bestämt, Men sen börjar funderingarna, vilka är det som har varit våra hyresgäster, det är ofta mammor med småbarn som inte vill vara i stallet varje dag men vill träna och få en häst med bra kondition. Ja vi har ju vår lösdrift, så kanske man ska bygga vidare på det med ett Active Stable, bygga upp stationer för utfodring med chip istället för att bygga boxar, vi har ju ett stall med 10 boxar, kanske räcker. Tror att det skulle vara mycket stimulerande för hästarna att växa upp i sån miljö.
 
Kanske något sånt här, 
 

Det blir en stor hårdgjord yta runt ridhuset där det ska bli hagar och lösdrift.
 
Det blir ett ridhus i plåt med takstolar i plåt, limträ är ju himla fint men mycket dyrare. Men ska man skippa stall och bygga en ligghall istället. Sen vill jag ha en gavel med Polycarbonat, mot bergen så att det blir utomhuskänsla. Underlag ska ju vara sand blandat med fiberremsor.
 
Fick frågan om jag kunde tänka mig perforerad plåt istället för Polycarbonat, hade aldrig hört talas om det så nu har jag googlat en hel del på det, det är plåt med en massa små hål och från insidan ser det ut som det inte är någon vägg alls och från utsidan ser det ut som plåt. Är det här något att fundera på eller blir det kalldrag?
 
Perforerad plåt innifrån
 
Perforerad plåt utifrån
 
 
 
 

Kommentarer

  • Annica Junhov säger:

    Wow! Ser helt fantastiskt ut! Hoppas verkligen att det löser sig med bygglovet

    2013-12-04 | 14:34:05

Kommentera inlägget här: