Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Fredag den 15 mars

Kategori:

Ännu en kylslagen morgon, det är skönt att vara i stallet på morgonen, hinner inte det de mornar som jag ska till Göteborg, då tar Kenth det mesta jobbet och jag bara ger maten.
 
Idag var jag i ridhuset och tränade med Vilja. hon var superfin idag, vi red igenom det mesta och hon är så himla fin i handen nu och i traven funkar det mesta, i galoppen kan hon ibland krypa in med , huvudet och släppa stödet en kort stund, men bara jag tar det lugnt och väntar så är hon snart framme i stöd igen. Snart är tävlingssäsongen igång. Kenth longerade Andromeda och fixade hösilage och Sofia red Credo barbacka en sväng i paddocken, tyckte det var nytting träning för att inte sitta snett. Credo är väldigt fin nu, igår var första gången på väldigt länge som jag fick slå på en tappsko på honom.
 
Sen var det hem och fixa färdigt i stallet och surra lite med de som var där, det är oftast ganska många där på em nu,det är kul.
 
Sen skulle Lensky köras till sin nya ägare Charlotta i Munkedal, eftersom han aldrig åkt utan sin mamma förut hade vi bestämt att Palatino skulle få åka med som moraliskt stöd, ett bra beslut. Vi lastade Palatino först och han gick rakt in utan tvekan, han bara älskar när vi gör något med honom, han kan stå hela mitt träningspass med Vilja och kolla på oss. Han kommer alltid när vi är i närheten, härlig häst.
 
Lensky och Palatino i transporten innan avfärd.
 
Och sen Lensky, han bara knatade in han också, han är så himla snäll den unghästen bara 11 månader och så klok. Lensky band vi även i bommen med kortare grimskaft så han inte skulle klättra över bommen. Det är bra att ha kamera när man kör unghästar, men de stod så still. Väl framme lastade vi först ut Lensky
 
 
 


och sen Palatino så fick Kenth hålla honom medans vi fixade sista pappersexersisen.
 
De är väldigt lika Palatino och Lensky, skillnaden är ett vitt ben, helt otroligt att de kunde bli så lika Palatino e.Warsteiner u Pandora ue Magini och Lensky e. Corlensky G u. Royal Faith ue. Akribori.
 
Kenth och Palatino,
 
 
 
Svärfar, Lensky, Charlotta
 
Lensky installerad i sin nya box

Kommentarer


Kommentera inlägget här: