Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Helg igen i mitten av februari

Kategori:

Skönt med en heldag hemma, vi hade sovmorgon både lördag och söndag och det är riktigt lyxigt. Men sen var det jobb hela lördagen hemma. Förmiddagen gick åt till att snygga till unghästarna som skulle visas för spekulant, egentligen var det Lensky som hon var intresserad av men de andra fick sig också en genomgång när vi ändå höll på.
 
Palatino och Lensky visades tillsammans i padocken och de travade och galopperade som två exakt lika parhästar i paddocken. Lensky är dock väldigt vit längst in i svansen så han blir garanterat skimmel, vi har ju varit lite osäkra på det. Men det kommer att blir supersnyggt på honom, och han har bra påskjut i bakbenen.
 
Sen städade vi och körde skräp med fyrhjulingen och släpvagn och fick riktigt snyggt längst bort där vi har tänkt ha hinderförråd.
 
När klockan var 15 så hade jag ju ridningen kvar och vi åkte till ridhuset med Credo och Linnea och Gentel. Credo var så mjuk och följsam, Sofia jobbar honom bra och han börjar bli stadig i formen även i övergångar och ryggningarna börjar funka, det har han tyckt varit läskigt. Han är bärig och går stadigt i galoppen oavsett om den är rättvänd eller förvänd. Skänkelvikningarna är jämna och utrycksfulla och skolorna funkar i skritt.
 
Sen blev det till att rida Vilja hemma på ridbanan, den var lite slipprig och hal nu så det blev ganska lugnt, fokuserar just nu bara på att få formen stadig och snabba övergångar och att hon inte släpper stödet i galoppen.
 
Nu (Söndag) har jag precis varit i lilla ridhuset med henne och hon tycker om underlaget där (grus) och var väldigt swungfull och tycket att den lite bärigare formen börjar funka bra i galoppen, idag släppte hon inte alls stödet och jag kunde hålla händerna lite längre fram. Galoppen jobbade vi bara på att få henne bärig och jämn och få igenom samlingen och ställningen, nogranna hörnpasseringar och inte låta henne tränga med bogarne. På volten med att få piruettgalopp på en liten volt.
 
Många skrittpauser och sen piaffträning, den börjar funka nu, men här vill hon gärna krypa in med nosen och upp med baken men hon ska fram med nosen och upp med nacken och sänka sig bak.
Passagen funkar jättebra nu hon kan ligga kvar långa sträckor och svänga utan att tappa takten.
 
Kenth och Andromeda jobbar med formen att få henne att sträcka ut sin rygg och bli låg i formen, och så får hon MSM som tillskott nu. Vi försöker även att som Håkan visade att strecha hennes svans uppåt så att hon inte blir så spänd bak.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: