Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

En tisdag i februari

Kategori:

Nu är det februari och fortfarande stenhårt i marken, Viljas träning hemma blir mest långsam trav och träning av passage och piaff, men det ger resultat, piaffen börjar funka, Vilja sänker sig fint bak och trampar på, fast hon frustar och blir lite på tårna och ibland något backutsprång. Passagen funkar jättebra och hon blir bara starkare och starkare.
 
Däremot får vi jobba galoppen de dagar som vi är i ridhuset, vill inte slita för mycket på benen med vändningar och byten på hårt underlag, så det blir några dagar i veckan.
 
Sofia är i Spanien några veckor så jag rider Credo med hjälp av Linnea som har ponny (Gentel) i stallet, som hjälper mig att motionera honom. Vi har varit i ridhuset några gånger och han är så arbetsvillig, Galoppen är jättefin nu och han går stadigt i förvänd galopp och vi har börjat leka lite med bytena för att han inte ska bli för stadig i galoppen. Han är stadig i formen och fin stor trav med höga framben men äntligen även ryggen uppe och rund i formen. Han är rejält pigg.
 
Lastningen med Credo jobbar vi med, Han går in snällt när jag går med honom och har tränset på, men kan inte lasta honom själv ännu utan behöver någon som stänger bak och han har lite bråttom ut, så sist gång skrämde jag nog vettet på de som var i stallet för han kastade sig mot dörren så jag daskade till honom med den och röt till och han hoppade in igen och stod blick still och sen backade han fint ut. Får se hur det går nästa gång nu.
 
Diva är på prov hos en trevlig familj utanför Göteborg och hon verkar trivas bra där och blir behandlad som en prinsessa.
 
Andromeda är också igång och Kenth har som mål att starta 1.20 med henne i år och kvala henne som 5-åring, Vilken tur att vår snälla fina Andromeda mår bra igen,
 
De dräktiga ston börjar bli tjocka och först ut är Annas, Klivija i april, spännande. 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: