Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Andromeda

Kategori:

Idag var Equiterapeut Håkan Lundell i stallet och gick igenom Andromeda som har varit lite stel i överlinjen ett tag, Vi blir inte riktigt kloka på det här, känns som hon bara är stel och att inte ryggen är tillräckligt smidig, har svårt att gå i form och det har varit väldigt lätt fär henne förut.
 
Håkan kände igenom henne och tyckte att hon var mjuk och fin i kroppen men hans analys var att ligamenten på var sin sida om ryggraden, går från svansen upp till nacken, var för stumma och strama och behövde tänjas ut, Vi skulle jobba upp det suggesivt och försöka få henne rundare korta stunder. Dessutom skulle hon få tillskott av MSM (svavel), så här står det på Hööks hemsida om MSM
 
"MSM-Metylsulfonylmetan är ett naturligt svavelbaserat ämne. Organiskt svavel ingår bland annat i uppbyggnaden av brosk, senor, bindväv, muskler, skelett och päls. Organiskt svavel är en viktig komponent för en frisk och välfungerande häst."
 

Det kan helt enkelt vara så att hon är lite spänd och rädd för att tänja ut sin rygg efter muskelstelheten hon hade i höstas (min analys...)
 
Dessutom måste vi hitta en sadel somm passar henne bättre, allt åker fram och släpper bak, jättesvårt, Dessa sadlar har vi provat och de passar inte:
 
Dressyr: Albion,Tekna,Dominus,Olympic Jessica
Hopp: Prestige
 
Några förslag, eller har ni sadel att sälja så kan vi prova :)
 
Clinicen igår med Vilja kommer i ett annat inlägg när jag har fått foto och film.
 
 

Kommentarer

  • Anette säger:

    Har haft sådan här och den är kanon!! Lite hård i sitsen men det är annat som upväger http://www.sadelmagasinet.se/product.asp?product=1595

    Svar: Hmm, någon passier har vi inte provat, ska försöka göra det, tack för tips
    Stuteri Light

    2013-02-12 | 17:24:57

Kommentera inlägget här: