Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Det är så blött

Kategori:

Det bara regnar och regnar, elen ner till pumpen fungerar inte och hagarna är dränkta, jag har köpt en ny pump men vad hjälper det när det inte finns någon ström.
 
Vi har både Briona och Fia inne nu på nätterna och Spotlight är helt avvand men Briona och Clever skriker åt varandra fortfarande och idag försökte han ta sig in i mammas hage, det är en jobbig period och man tycker synd om de små fölen, men stona behöver kraften och näringen till de kommande fölen.
 
Så ifrån att ha haft ganska tomt i stallet så är det fullt i alla boxar utom 1. Men förhoppningsvis kan stona snart gå ut igen.
 
Nora har aklimatiserat sig och går med Briona och Fia i hage på dagarna, fast hon har fått lymfangit i ena frambenet av någon anledning som jag inte kunde hitta, jag kände igenom benet igår och hittade bara en skorpa, hmm kan det vara den? Vi får ge det några dagar, veterinärerna brukar säga att det brukar gå ner efter 3-4 dagar om man inte behandlar och helst ska de röra på sig.
 
Vilja är tyvärr också svullen i 3 ben efter skoningen, vi har lagt på guldskor med fasta brodd och sulor, ev kan det vara sulorna eller de fasta brodden som ställer till det, det har gått 4 dagar nu och bara blivit värre och värre, svullen i båda fram och ena bakbenet. Idag ska hovslagaren komma och se om vi ska ta av sulorna. Hon är inte hallt men svullnaden går inte ner när jag har ridit henne.
 
Annars har vi en lugnare period och hästarna går men inte i full träning, häromdagen red jag och Sofia ut med Credo och Vilja och de var rejält på tårna båda två, men sen var Vilja fin att rida på banan på slutet,
 
Try me är tvättad och fått ett nytt täcke från Biltema, riktigt bra och billigt dessutom 569 kr kostade det bara. Det känns skönt att få på henne täcke eftersom hon alltid väljer att stå ute i alla väder och sällan går in i ligghallen.
 
Fiona har tagit över ansvaret för alla tre fölen nu när de andra två är avvänjda,
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: