Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Dressyrinventering och planering

Kategori:

Idag var det första träffen för mig efter jag har blivit uttagen i dressyrinventeringen som det kallas, det är 10-15 ryttare som tävlar i lägst MSV B. Det var på Torslanda Ridklubb och idag fick vi lyssna på Bo Jenå som berättade om sin roll som förbundskapten och OS i London och vägen dit från det att han blev tillfrågad och fram till nu och om hur uttagningar gick till och hur det är att tävla utomlands och speciellt OS. Hur stämningen var i OS-byn när äntligen Silver-Sara dök upp kl 11 på kvällen efter sin medalj i fälttävlan fortfarande ridklädd.
 
Det var spännande att höra. Han berättade bl.a att man inte ens fick använda sina egna kläder i OS-byn utan fick vartenda klädesplagg in på bara kroppen i sin storlek och landets färger, intressant och så inspirerande.
 
Sen var det lite aktiviteter inplanerade under vintern, programträning i december då man får rida valfritt program för domare och filma och diskutera, Föreläsning av en mental tränare på Stenungsbaden och Clinic för Elisabeth Lundholm där några skulle få rida, kul, kul.
 
Sista tävlingen för i år är i Göteborg den 18 november och sen träningar nästan fram till jul, sen ska Vilja få ett par veckors vila i januari och så planerar vi kanske för att åka på ett tidigt meeting, kanske som förra året i Södertälje och målet är att starta Intermediare 1B som är gamla Svår B.
 
 

Och så ska Credo ut och starta så fort det går nästa år, det ska Sofia förhoppningsvis göra och så ska vi hjälpas åt att hålla igång honom över vintern, han kommer inte få någon vila, han stod ju hela sommaren.
 
Andromeda ska också sättas igång snart igen så hon är igång till vårsäsongen, hon verkar återställd i kroppen efter den tuffa hösten.
 
 
I veckan har vi varit och köpt halm (svårt att få tag på iår) Kenth har hämtat spån och vi har haft hovslagare till småttingarna, det är mycket att fixa med de få timmar man har till sånt.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: