Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Lördag

Kategori:

Idag domarkurs i Lagmansholm, plockade upp Camilla i Håby och Annhild på Torp. Det fanns 2 st Lagmansholms herrgård och givetvis visade GPS:en fel adress, så vi fick försöka ringa och till slut stanna och fråga några om vart det andra låg. Vi hann iaf i hyfsad tid, och hann fika innan kursen drog igång.

Idag gick vi igenom ändringarna i programmen och då främs ponny FEI programmen som heter LA men är mer mot MSV program, travlinjerna är i princip samma som i MSV A men i galoppen är det ju för ponny alltid endast enkla byten. Det händer mycket i dessa program och man behöver vara snabb när man dömer.

på em tittade vi på en hel del olika ekipage från LC - LA, de fick visa rörelser ut dessa programmen, sen på slutet fina ponnier som visade hela FEI programmen och så fick vi först döma en hel ritt och sen ge tips till ryttaren om hur de skulle kunna förbättra vissa rörelser för att få upp poängen. Jag valde att förklara hur hon skulle föbättra ökade skritten, och istället för att få en 5:a så fick hon sen en 7:a. Det var ett bra upplägg att göra så här, det gav både oss och ryttaren en hel del.

Imorgon ska vi fortsätta med TR-ändringar och mer programträning med nya ekipage :)

Kenth hade ridit både Andromeda och Vilja idag så jag fick ge mig ut och prommenera istället när jag kom hem för att iaf få ihop några steg till stegtävlingen.


9 st täcken är tvättade, lagade och vacuumförpackade inför nästa vinter. Det var en himla bra idé det här med vacumpåsar. Här är 4 st platta vintertäcken som tar minimalt med plats och är rent och fräscht till nästa vinter, fast kanske skrynkliga. Påsarna är av storlek Jumbo och köpta på förvara.se.

och det enda som behövs är en damsugare.


Kommentarer


Kommentera inlägget här: