Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

9 juni

Kategori:

Kent och Andromeda har klarat av sin andra nollrunda i Vänersborg i helgen, nu är det bara en kvar.

Själv var jag i Hamburgsund och Tanum i lördags och hade träningar. I Hamburgsund hann jag också kolla på några nya fina föl. En trevlig dag.

I söndags sågade vi ved och hade jobbardag hemma, börjar bli snyggt och fint på gården.  Sen red vi förstås alla hästar som ska ridas. Vilja var så fin, elastisk som en gummiboll och vi hittade tillbaka till ettorna, kunde göra 4 st på rad iaf, Sen passagen, vi hade fått i läxa att göra den med lösa tyglar och det funkade, riktigt snabb var hon också och travslutorna gick som en dans, satt och log för mig själv och njöt av att rida min häst och dessutom hade jag bra musik i hörlurarna.

Sofia skrittade ut Credo som har fått sulor på fötterna, och var helt ohalt, vi ska skritta honom varje dag nu och i hagen galopperar han och ser så nöjd och glad ut. Fick bråka lite med Wilbur och vaktade på sin Vilja, de har blivit värsta polarna Credo och Vilja.

Wilbur är ju så frän, idag har jag varit ute och skrittat honom sent på kvällen och med långa tyglar, han bara älskar att gå ut i skogen och är inte rädd för någonting.

Det har varit en väldigt tragisk olycka/sabotage i närheten, ett litet föl har hittats med uppskuren mage och Maria Lifv drog snabbt ihop till en träff och det var ca 35 personer som kom, så nu har vi samlat ihop ett nätverk och ska hjälpa varandra att hålla koll, så ser ni några smyga omkring runt hästarna, ta kort på dem och ta registreringsnummer. Polisutredning pågår med anledning av detta, usch vad otäckt.

Håll koll på era och andras hästar och våga fråga folk vad de gör om ni inte känner igen dem.

Kommentarer

  • Agneta säger:

    Dra inga förhastade slutsatser... Prel. obduktions raport är att den dog av naturliga själ. Den slutgiltliga raporten kommer om 1 vecka.

    2012-06-13 | 08:27:28
  • Marianne säger:

    Nej absolut inte, men det var svårt att tro något annat när veterinär och polis larmade om att det var trolig misshandel, nu hoppas vi verkligen att det inte var det.

    2012-06-13 | 22:40:18
    Bloggadress: http://lysegard.blogg.se/

Kommentera inlägget här: