Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

13 juni

Kategori:

Idag är jag hemma i väntan på att mitt nya konsultuppdrag ska börja, skönt att få lite omladdningstid, livet som konsult är att byta uppdrag och ladda om :)

Fölet som dog i misstänkt misshandel i närheten, hade som tur var dött av naturliga orsaker, ett hjärtfel. Det är givetvis fruktansvärt tragiskt, men ändå skönt att det fanns en förklaring. Det som har kommit gott ur det här var att vi har fått ett nätverk av hästägare i vår trakt och vi ska försöka fortsätta hålla kontakt och träffas, men av mer possitiva anledningar.

Chic Fiona ska semineras med Bellagio 1195
här kan ni läsa lite om honom http://www.hastmagazinet.com/newsItem.aspx?id=36289&a=Bellagio
imorgon, hon hade 2! ägg på gång så får hoppas att hon inte släpper båda för då är det risk för tvillingar.





Idag har vi snickare här och ska laga taket på röda huset, det blir bra, vi använder det bara som förråd, men vem vet vad det kan bli i framtiden.

Kommentarer

  • Katarina säger:

    Härligt med lite omladdningstid, finns kanske lite att fylla dagarna med hemmavid :)

    Vilka fantastiska bilder din dotra tar!

    2012-06-13 | 12:31:20
  • Tina säger:

    men det dät fölet..hur kunde magen vara skuren om det dog av hjärtfel? Nu bor ju jag i östra delen av landet men ändå nojig av att släppa på bete om det går knasiga galenpannor lösa som skär i hästar

    2012-06-13 | 19:44:12
  • Marianne säger:

    Den definitiva obduktionsrapporten kommer om en vecka. Men om jag ska spekulera så när Medea kastade sitt foster ganska sent så hade hon sparkat och krafsat på fölet förmodligen för att försöka få liv i det, och sen när hon såg att det var dött så lämnade hon det. Kanske något sånt som hänt.

    2012-06-13 | 22:44:16
    Bloggadress: http://lysegard.blogg.se/

Kommentera inlägget här: