Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Fölselektering

Kategori:

Lensky är ohalt efter att hovslagaren hittade en grusinpackning i trakstöden som har legat och skavt, det var himla skönt annars hade vi missat båda fölvisningarna, det är ju årets händelse för fölen och uppfödare, och ett bra tillfälle att visa upp sina föl.

Igår flätade och fixade vi Fia och Lensky och åkte till Onsala för att prova den här fölselekteringen till Elitfölauktionen på Flyinge. Lensky skötte sig utmärkt och visade en rejält fin trav. Men tydligen var det något som inte passade han som bestämde om de skulle filmas eller inte för vidare utval, som argument var han för rörlig och kanske skulle vara överbygd om en månad när auktionen är. Så det var bara att lasta och åka hem igen och hoppas att domarna på söndag har en annan åsikt om vår ljuvligt fina fölunge. Men nu har vi ju provat på fölselekteringen en gång, så vi vet vad det är.

Lensky kommer att bli skimmel förresten de vita håren blir fler och fler. Hans 4 vita strumpor kommer nog att bli snygga så länge han är mörkgrå, och vilken trav han har, helt underbar.

På söndag är det fölbedömning på Troja och då ska även Fias förra fölunge visas som nu är 2 år. Spännande.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: