Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Chic Fiona

Kategori:

Idag var även Chic Fiona dräktig på 16 dygn, hon har släppt äggen väldigt oregelbundet så så fort vi har trott att hon är dräktig så har hon gått i brunst igen, så vet inte hur många gånger vi har kört henne på kontroll.

Men nu är det iaf klart och om allt går bra så har vi en fölunge efter henne runt den 22 juni 2012 precis en månad efter Royal Faith ska föla. Spännande och skönt att det gick vägen så här långt. Det kostar mycket att betäcka och iår har posten ställt till det för stoägarna och gjort att semineringen måste ske på tisdag, torsdag och fredag morgon och det betyder att det är några dagar över helgen som alltid blir otäckta och för vår del är det det som har varit problemet iår,

Så till nästa år hoppas jag att seminstationerna tillsammans med hingsägarna gör något åt detta annars så kommer iaf vi att köra stoet till stallet där hingsten står och så får hon stå där tills det är klart och det här är ju synd för alla mindre seminstationer som inte har någon hingst stationerad, men det är faktiskt upp till dem att tillsammans med hingstägarna lösa detta. Det vi hade att välja på var att åka till skåne och hämta eftersom det inte gick att skicka på lördagar.

Vi kan t.ex inte välja vissa utländska hingstar. Så jobba på detta till nästa vår, så här kan vi inte ha det för det tar hela sommaren att få stona dräktiga.

Här är vackra Chic Fiona e.Figaro som nästa år ska få en fölunge e.Bellagio

Sofiabjörk.se
har tagit bilden

Kommentarer

  • Hanna o Saimen säger:

    grattis så roligt att båda tog sig till slut!

    2012-08-06 | 21:51:08

Kommentera inlägget här: