Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Fredag

Kategori:

Idag skulle jag ha varit i Falkenberg och tävlat, men avbokade det för att vi behöver ta hand om vår sjuka häst, hon är dräktig på 90 dygn och vi har tagit nya prover på henne idag. Trots att hon verkar så mycket piggare och äter och dricker så har kreatinin värdet ökat från 405 till 427, och det betyder teoretiskt att hon inte ens borde stå på benen, konstigt, men det gör hon.

På måndag ska hon ner till djursjukhuset i Helsingborg och läggas in där för att de ska kunna ta fler prover på henne.

I övrigt har jag iaf ridit 3 hästar idag Vilja först ut på morgonen och hon känns väldigt fin, pigg och spänstig och börjar trampa på fint i passagen men har lite svårare för att trampa. Dessutom jobbar vi mycket med skolorna, galoppslutorna jobbar vi med att samla så hon orkar vara kvar uppe.

Sen Fabiola som var lite sur i början, men sen släppte hon fint, jag jobbar henne mycket med att hon ska vara riktigt eftergiven och trava på i ett friskt tempo och inte i bekvämtempo, mycket variationer i både trav och galopp.

Sen hade jag några träningar och red Diezel, det var bästa gången, äntligen släppte handbromsen och jag kunde rida på i ett friskt tempo i galoppen, det börjar lossna, hon är ju ung och har haft en del skador, men peppar peppar så har vi kunnat träna regelbundet en lång tid nu.

Kommentarer

  • Tina säger:

    Lilla lilla hästen..hoppas nu allt blir bra och att de på djursjukhuset kan hjälpa henne till bättring. Kramar till er

    2011-09-30 | 20:44:04
    Bloggadress: http://metan.blogg.se/
  • Nina säger:

    Men stackars stumpan! Men hon är en tuffing, Pandora, det ska gå bra!! Krya på dig önskningar skickas via etern! Kram



    2011-10-01 | 07:23:57
  • Jennie säger:

    Stackars fina Pandora! Lycka till med henne!

    2011-10-01 | 08:22:09
    Bloggadress: http://stallhallekila.blogg.se/

Kommentera inlägget här: