Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Il Divo

Kategori:

igår kväll verkade inte Divas lilla föl må så bra, han krystade hela tiden och jag kunde inte avgöra om han inte kunde kissa eller bajsa, men något var inte bra, Diva var stinn i juvret och han hade nog inte diat på ett tag. Gav microlax och ringde ganska snabbt jourhavande vet, men ingen svarade, pratade in ett meddelande och hoppades att han skulle ringa snabbt.

Samtidigt ringde vi till Skara djursjukhus och de kunde ta emot oss, då hade fölet blivit sämre och började bli matt. Vi gjorde snabbt klart nappflaska och mjölk som jag hade mjölkat ur och jag lastade Diva och Kenth bar in fölet. När vi var i Brastad ringde jourhavande, och då hade det gått en timme sen vi ringde, tycker att det är lång tid, för ringer man på jourtid är det ju oftast bråttom. Vi valde att fortsätta mot Skara.

Sofia, Kenth och jag var det som åkte, vi stannade två gånger och matade och sista gången var han helt utslagen och vi mer eller mindre hällde i honom mjölken.

2 timmar senare kl 21.30 var vi på Skara och han fick smärtstillande och dropp, han var kall i hela kroppen, men lite varm på öronen, fick en tjock filt på sig och sen var det bara att vänta. När droppet nästan var slut lyfte han plötsligt på huvudet och gnäggade lite sen upp på benen och letade efter juvret och diade och diade i flera omgångar.

Efter det kissade han och vet. kunde analysera både urinet och blodet, det var hyfsade värden och han hade antikroppar från råmjölken.

Så analysen var förstoppning  långt inne i tarmen, de pumpade i risinolja både framifrån och bakifrån och sen fick han vila igen. Då åkte vi hem, kl 2.30 var vi hemma igen efter att ha kört lite långsammare hem i mörkret och regnet.

Kl 4 ringde de igen och då var han sämre, så vi var tvugna att ta beslutet om vi skulle operera eller inte, försäkringen kommer förmodligen inte att täcka hela beloppet. Vi har iallafall beslutat oss för att öppna honom och nu ligger han på operationsbordet så håll alla tummar för vår lille kämpe.

Kommentarer

  • Tina säger:

    Tänker på er och håller alla tummar!!!!!

    2011-05-19 | 08:31:07
  • Anna säger:

    Läser med fasa och blödig-som-man-är med klunp i magen och tårar i ögonen! Fy så jobbigt för er alla!! Läste fortsättningen på FB och hoppas nu att det går bra hela vägen!!

    2011-05-19 | 14:18:34
    Bloggadress: http://annakronlid.blogspot.com/

Kommentera inlägget här: