Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Nytt år

Kategori:

Vi har haft en trevlig helg i Östersund, träffat så många vänner som vi hann med på två dagar och släkten på vägen upp och hem. Det var väldigt kul, och faktiskt lugnt, sovmornar och långa fika hos goda vänner, promenad med Susanne och en lång trevlig nyårsnatt.

Idag var jag tillbaka på jobbet och faktiskt med lite ny energi och en del ideer, kändes riktigt kul.

Sen hem och rida, Kenth hade hämtat spån och det var fräsht och fint i stallet. Andromeda är ute på lösdrift igen och Fantasy fick stå i egen box hela kvällen, men fick gå in till Fabiola innan vi släckte.

Vi åkte till ridhuset först med Klivija, hon var pigg och ville öka tempot hela tiden, vi fick jobba med formen och hon kastade med huvudet från början i traven och i fattningarna, men i galoppen blir hon ganska fin, och i slutet i traven kunde hon trava långsamt med bra balans och kändes balanserad och fin. Hon är lätt att lasta och står alldeles stilla i transporten. Tror hon tycker det är kul att komma iväg.

Sen Viljas tur och det kändes som en hel evighet sen jag red henne, hon hade blivit ganska rund och plötsligt kom man åt henne mycket bättre med skänklarna, hon var kort i steget från början i traven men när jag hade galopperat en stund och jobbat ner halsen på henne så längde hon ut steget och tog för sig framåt även i traven och då kändes det så hemtamt och härligt, min prinsessa.

Hon lyckades ju igen få broddtramp i transporten trots dubbla skydd! och såret ser inte kul ut, det blir svallkött och vill inte läka ihop, vad gör man?

Kommentarer

  • Madeleine Börjeflo säger:

    Lotagen, men det är licenspreparat så vetr. måste ha licens på det. Lycka till/ Madde

    2011-01-03 | 22:07:57
  • Marianne säger:

    Tack Madde, det ska jag ringa och fråga veterinären om, jag hälsade på din häst iallafall när jag var hos Cecilia. Han såg väldigt fin ut.

    2011-01-04 | 08:30:54
    Bloggadress: http://lysegard.blogg.se/
  • Jane säger:

    Halloj!



    Såg faktiskt sådana där transportskydd i filt/läder på Svensk Ridsport. Tänkte faktiskt på din prinsessa då!



    Lycka till!!

    2011-01-05 | 23:22:46
    Bloggadress: http://www.janemartensson.wordpress.com
  • A-C säger:

    Boots, transportskydd o linda ovanpå har ja kört.

    2011-01-07 | 08:15:14

Kommentera inlägget här: