Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Onsdag 16 februari

Kategori:

Igår fick vi (Kenth, Sofia och jag) iallafall motionerat 4 hästar, men jag var inte inne från stallet förrän kl 22.30, lite för sent egentligen.

Fölet har skadat sig och är rejält tjock i ett bakben, hon har nog halkat i hagen, nu får hon stå inne med mamma i boxen bredvid, känns lite taskigt att avvänja henne när hon har ont, så hon får gå in till mamma och snutta lite några gånger per dygn, Fabiola har ju inte slutat producera mjölk men det börjar äntligen bli lite mindre och hon är mjukare i juvret på morgonen nu.

Det är kallt och vattnet är fruset i vattenkopparna igen, vi försöker tina det och har fläkten på, men som tur är har vi vatten i stallet så de får i hink sålänge.

Tränade programmet MSV B:4 med Vilja igår, det gick sådär första gången men andra gången var jag riktigt nöjd, nu startar tävlingssäsongen.

Wilbur tömkördes och den här gången gick det jättebra, han tränger med vänsterbogen och vi försöker få bukt med det för det är inte så kul när man leder honom och han nästan är i knät på en hela tiden. Men han gick fint runt spåret och på volten i skritt och trav. Till helgen ska vi tömköra i ridhuset och sen är det nog dags att komma upp på ryggen på honom.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: