Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Fredag

Kategori:

Ledig, solig dag. Härlig uteritt på morgonen, förutom att Vilja var överlycklig över att komma ut och hoppade åt sidan för varje löv. Kenth på Andromeda, jag och Vilja och Anna och Klivija. Dessutom fick vi sällskap av Jennie en bit efter hon hade morgontränat för mig. Vilja var rejält laddad och det slutade med att jag och Kenth bytte häst så jag fick sitta på en lugnt 4-åring istället för min vilda Vilja, som har superkondis och aldrig blir trött utan gick i piaff tillbaka till stallet med Kenth.

Puma gick super förresten, Jennie fick lägga upp ett högre tempo i traven med Puma och hon hittade formen fint och blev luftig och stor i gången.

Galoppen har blivit mycket jämnare och hon är stadig i formen. Kul

Kenth har eldat skräp idag och det var skönt att få undanstädat på gården innan jul och allt skräp efter reonoveringen är borta. Det är skönt med lediga fredagar, för då hinner vi undan med det vi inte hinner under veckan när prio är att rida hästarna och få livet på gården att fungera. Hästarna ska in och ut och vi ska äta och jobba och pendlar till våra respektive jobb i Göteborg och Uddevalla.

Inget nytt om Pandora, hon mår bra och är inte alls lika smal längre, vi väntar svar på dräktighetstestet. Andromeda behöver vi kolla tänderna på hon har svårt att tugga maten och det kommer ut bollar av hösilaget. Vi får boka tid i veckan.

Vi har fortfarande problem med mugg på några av hästarna, Pandora hade fått och Vilja har lite, tråkigt, men vad annat är att vänta av denna blöta höst.

Snickarna blev klara i Erikas rum idag och det blev riktigt bra, imorgon börjar vårt jobb och vi ska riva tapeter och tapetsera i det rummet som ska bli TV-rum utanför Erikas och så ska vi sätta väv i Erikas rum, måla och lägga golv.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: