Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Onsdag 20 april

Kategori:

Idag kom djurskyddsinspektören på oanmäld kontroll, tur att det var någon hemma! Kenth fick ta hand om henne och visa henne runt. De gjorde tydligen kontroller i området. Det mesta var bra, men passen får vi skicka in på inhyrda hästar för de skulle finnas på plats. Hon kontrollerade boxarnas storlek och att hästarna måde bra, att det fanns vatten osv. 

Och så var det en Paragraf 16 som vi också tydligen var tvugna att ha om vi hade fler än 4 hästar. Så nu har jag fyllt i en sån blankett och ska skicka in idag. Hittade blankett på Blekinge län, men inte på vårt, så hur ska man veta ...

Nu har vi halmat upp hos Diva och Andromeda och försökte få igång kameran igår kväll, men lyckades inte få någon bild, ska prova idag igen. Ringde till Lotta på stall Phem och kollade när Diva var betäckt, 23,25 och 27 juni, och med 330 dagar så ska hon ha den 20110519 +-10 dagar så tidigast den 9 maj och hon ser ut som hon ska föla när som helst, men än är inte mjölken riktigt vit.

Andromeda ska föla 27 april och Pandora den 11 maj, så nu drar det ihop sig, spännande och oroligt.

Igår red jag Wilbur och Kenth Lillen på ridbanan ca 20 minuter, Lillen travade och galopperade och verkade riktigt styrbar fast det bara är 5:e gången :), Wilbur var pigg och lite tittig, men han har en härlig luftig galopp. Det var ju ganska sent så det höll på att skymma.

Kommentarer

  • Nina säger:

    Hejsan!

    En fråga, menar du att så passen för alla hästarna måste finnas i stallet ?

    2011-04-21 | 15:10:21
  • Marianne säger:

    Passen ska finnas där hästen är, eller åtminstone en kopia.

    2011-04-21 | 16:19:25
  • A-C säger:

    Just det ja. Läst det om passen. Va kul det ska bli me massa föl när vi är där=)

    2011-04-21 | 18:48:00

Kommentera inlägget här: