Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Viljas skada

Kategori:

Igår lät vi bandaget vara på, men idag tog vi av det och det såg ut som såret höll ihop fint och läkningen var påbörjad, det såg rent och fint ut och inte varigt, så det blev mer salva och ny bomull sen kompress och gasbinda utanpå det en fleecelinda och det fick hon för ordningens skull på båda bakbenen.

Hon är ute i hagen för det var bra om hon rörde på sig. Hade henne i sjukhage första dagen, men hon försökte gräva sig till Kina.

Hon är fortfarande rejält svullen upp i hasen men inte så mycket nedanför såret.

Så nu har jag också lite tid med Fabiola istället, hon är snäll och trevlig att hålla på med nu och börjar vänja sig med att vara ifrån sin fölunge ett tag, men har en väldigt stor mage fortfarande. Igår longerade jag med inspänning och hon söker sig fint frammåt nedåt nu och jobbar på i lugnt tempo (hon sprang som en galning för några veckor sedan). Vi har köpt Hööks inspänningstyglar och jag måste slå ett slag för dem, för de är riktigt bra. Eftersom det är en trissa på dem som rullar så låser man inte yttersidan som med vanlig inspänning och är därmed mycket snällare.




Renovering inomhus
, elen är bytt på mellanvåningen inomhus men fungerar inte riktigt än, så det blir ännu en kväll i mörker, men det blir bra när det blir klart och mycket mer brandsäkert.

Imorgon bär det av till Jönköping efter jobbet och sen vidare till Linköping för tränarfortbildning som man numera måste gå varje år för att vara licensierad tränare, det är bra att man tvingas hålla sig ajour, och på året så blir det 3 dagars obligatorisk domarutbildning och minst 1 dag tränarutbildning. Vi ska den här gången titta på hur man bedömer unghästar. Ska bli intressant, har packat ner en massa varma kläder för en dag i ridhuset.


Kommentarer


Kommentera inlägget här: