Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Torsdag 17 september

Kategori:

Har haft fullt upp med ridningen den här veckan, och jobbat mycket förstås. Igår red jag Vilja på vår ridbana och det gick bra, nu verkar den bära ganska bra över hela ridbanan, men vi ska försöka att sladda den på något sätt undrar om det funkar att dra något efter Subarun. Så har grävaren lovat att komma och se hur vi ska få det snyggt runt om, det ser fortfarande väldigt ofärdigt ut runt omkring.

Försöker komma igång med rummen på övervåningen också, först kontoret som blev iordninggjort samtidigt med badrummet, men vi fick avbryta snickaren som gjorde badrummet för timmarna gick långt utöver det som han hade lovat. Så kontoret får vi göra själva nu. Det ska sättas innertack, spacklas och tapetseras och läggas golv och sen dras ny el också. Men nu är vi iallafall i startupfasen.

Har ridit Pandora också den här veckan, bara försökt att få henne att jobba på utan att stressa upp sig, har gått riktigt bra. Sen ska vi se om vi kan få skor fram på Fabiola idag så vi kan börja jobba henne lite hemma. Målet med henne i höst är att få henne att jobba eftergiven (i form) och med frammåtbjudning, inget konditionsarbete utan bara korta pass på ridbanan. Sen ska hon ju stå när hon börjar bli tjock om magen, kanske i december. Då är det lagom att börja jobba Andromeda istället, oj vad hon rör sig fint.

Kommentarer

  • Ulle säger:

    Vi brukar sladda med en pall som vi drar efter fyrhjulingen. Funkar bra. Har även gjort en harv av en pall som vi skruvat i massa stora bult i.



    Går det bra med dom svarta nykomlingarna i hönshuset? :-)

    2009-09-17 | 15:36:58
    Bloggadress: http://stallhallekila.blogg.se/
  • Marianne säger:

    Tack för tipset, har någon lång pall som vi ska prova med och faktiskt någon harv också stående. Hönorna mår bra, vad fina de var tack så mycket, ska ta kort på dem någon dag.

    2009-09-18 | 10:15:01

Kommentera inlägget här: