Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Torsdag 10 september

Kategori:

Det har varit en hektisk vecka hittills, så blogga har jag inte hunnit. Det är ju tävling till helgen och mycket pyssel med funktionärer och startlistor. Men nu känns det som det mesta börjar bli klart, vi fick hyfsat med starter, så tävlingen kommer nog gå runt. Men med dubbla banor så kommer vi att vara klara med sista start ca kl 14, så det blir bra.

I övrigt så red jag för Anki i tisdags, och det gick riktigt bra, vi jobbade med travkvaliteten som börjar bli riktigt bra, nästan mot passage i öppnorna, det gäller bara att behålla den takten och schwungen även på rakt spår, i ökningarna, och framför allt även när jag tävlar, det är det som är svårigheten. Galoppen har mycket jämnare och bättre kvalitet, men Vilja har blivit lite nonchalant i galoppombytet från vä till hö, det är inte alltid hon tar hjälperna där. Igår red vi på ridbanan och sålänge man håller sig på långsidorna så bär den nu och Vilja verkade tycka om den, för hon var pigg som sjutton och stack faktiskt iväg en gång också, det är bra om hon är lite kontrollerat på tårna, värre om man skulle åka av, känns som vi skulle behöva det där staketet.

Var förbi en affär i Kungälv igår och köpte stolp och de hade impregnerade slanor till staket, halvrunda på ena sidan och stolp på 2.20 som nog skulle funka. tog lite prisuppgifter på det, när vi räknade lite snabbt på det igår så skulle det bli ca 10 000 kr inkl moms, kanske inte så farligt. Fast jag skulle vilja ha fyrkantiga stolp, tycker det är snyggt.

Mina föräldrar hade varit förbi med lite växter som ska i marken, måste fundera på vart de ska stå. Skulle behöva gräva ur de där hemska liljerabatterna som knappt blommade alls i somras.

Kommentarer

  • sanna säger:

    Hejsan! Det finns som ni säkert vet åtta kantiga stängselstolp. Mvh Sanna

    2009-09-10 | 11:16:33
  • Lisa säger:

    Får du stolpar över kan du alltid komma upp till oss på Hällekila och sätta i några extra :)



    Du borde lägga in "granngården" (stall Hällekila) bland dina länkar :) stallhallekila.blogg.se



    H//Lisa

    2009-09-10 | 11:19:08
    Bloggadress: http://stallhallekila.blogg.se/
  • Marianne säger:

    Den åttkantiga stolpen som granngården har flisar älskar våra hästar att tugga på, så nu har jag provat köpa hårdare rund stolp istället.

    2009-09-10 | 11:22:18
  • A-C säger:

    Va härlig med ridbana!

    2009-09-11 | 09:56:22
  • Jennie säger:

    haha, Lisa är våran PR womaaan !!

    2009-09-11 | 14:36:19
    Bloggadress: http://josefssonjennie.blogg.se/

Kommentera inlägget här: