Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Tagg i senan!

Kategori:

En av hästarna i stallet svullnade i ena bakbenet första dagen på betet, och orsaken var en tagg i senan i bakbenet, hur stor procents risk är det, surfade på nätet och fick en enda träff, så det inträffar nog faktiskt.

Taggen hittades iallafall igår och vet tog ut den idag och det var väl tur. Skulle tro att det är de där hemska slånbärsbuskarna som blommar så vackert men har långa hårda taggar.  Hoppas att det läker snabbt.

Tar ni bort alla taggbuskar, vi har haft fullt upp med att få bort all taggtråd?

Fästingar och taggbuskar, det klarade vi oss från i Jämtland men vår gamla Medea kom in en dag för några år sen från hagen med stora bölder på ena sidan och det kom vi fram till att det var allergi från giftiga men vackra Stormhatten.

Så ska man verkligen ha hästarna på bete eller är skaderisken för stor?

Kommentarer

  • Nina säger:

    en tagg i senan? huga, vad olika fel det kan bli!!! Tacka vet jag vintern, då finnes inga kusar ( ev. taggar kanske) ... så nu fick jag det sagt oxå, att vintern är bäst :)

    2009-05-19 | 16:04:02
  • sanna säger:

    Himla otur med tagg i senan. Har aldrig råkat ut för det under alla mina år. Har både hagtorn och björnbär i mina hagar. Taggtråd och gammalt fårstängsel" häck väck" med mycket slit men hagtorn, björnbär och vildrosor får allt vara kvar. Ha det gött!!/ Sanna

    2009-05-19 | 16:41:35
  • A-C säger:

    Självklart ska dom va på bete. Man kan ju inte skydda dom mot allt.

    2009-05-21 | 15:01:01

Kommentera inlägget här: