Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Söndag 3 maj

Kategori:


Vi hade en supertrevlig lördagskväll hos en barndomskompis igår, god mat och kul underhållning. Så idag är vi lite sega, eller iallafall jag.

Effektiva dagar, idag har vi fortsatt med hagen, taggtråden är nästan borta och vi stänger nu nytt stängsel för fullt, tråden trasslar sig förfärligt mycket, men den ska aldrig ner igen, så det är sista gången jag trasslar ut den, och den har ju kuskat ända från Östersund på en släpvagn. Vi har fått ut gödslet på åkern och Frippe, Christer och Viktor har varit här och slitit hela em och nu plöjs åkern.

Fabiola har fått sin sista helträning idag, vi körde igenom allting och det gick bra, hon hoppade riktigt bra, men stannade när vi kom upp på 1.25 m, hon fick prova en gång till , men sen sänkte vi så hon fick lämna banan med gott självförtroende. Ridningen funkade också, fast jag fick jaga henne lite, hon galopperade flera varv.

Var in en sväng med Vilja också och checkade av henne, vi gjorde byten i vart 3:de, 4 st på raken, det är nog mest jag som måste vara allert för att det ska funka. Slutorna i galopp har vi jobbat med i veckan och idag funkade det även åt det svåra hållet undan för höger skänkel. Och tempoväxlingarna i trav är lysande, bara hon kunde visa dem när vi är på tävling också.

Så här vackert är det i trädgården nu, körsbärsträden är i full blom.




och här fler blommor

Kommentarer

  • Nina säger:

    Oj vad det blommar, en stor skillnad mot när jag var där sist :) Gödseln ute på åkern, härligt, då slipper ni se den! jag ha mockat hagarna klart i helgen det är en härlig känsla, fast gödselhögen är större än någonsin.

    2009-05-04 | 07:47:13
  • Lena säger:

    Vad långt våren kommit hos er. Men vi har också haft en toppenhelg med fint och varmt väder. Allt är krattat och rabatterna är klara i Ås. Musöron på björkarna och tulpanerana är i knopp.Man mår så mycket bättre och allt känns enklare.

    2009-05-04 | 13:54:07

Kommentera inlägget här: